Menzajegy helyett kártya

2014. szeptember 3. (szerda)

Kényelmes és korszerű kártyás rendszert vezet be a keszthelyi közétkeztetésben a Gazdasági Ellátó Szervezet. A diákok a héten már az új eszköz segítségével kapják az ebédet.

A papíralapú menzajegyek használatát váltja fel az új, vonalkódos kártyarendszer, mely mind a szolgáltatónak, mind az étkezést igénybevevőknek könnyebbséget jelent – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Legelőször a Vajda gimnázium tanulói kapják meg a kártyákat, még a héten, azt követően a többi intézmény diákjai is átvehetik. Ebédbefizetésnél rögtön feltöltődik az adott kódszámú kártya az igényelt étkezések számának megfelelően. A befizetéseket és fogyasztásokat egy központi szerver kezeli.

A vonalkód-leolvasó terminálokat már minden fogadóintézményben kiépítette a Gazdasági Ellátó Szervezet, a rendszer startra kész. A diákok a menzán eztán csak odaérintik a kártyájukat a leolvasóhoz, ami rögtön jelzi, hogy van-e érvényes befizetésük. Akkor sincs gond, ha valaki elfelejtette magával vinni a kártyáját, ekkor elég a helyszínen rendelkezésre álló billentyűzeten a kódszámát beütnie, amit akár a mindig magával hordott telefonjában is eltárolhat.

Szeptembertől ezt a kényelmes és korszerű rendszert veheti igénybe minden olyan keszthelyi intézmény, melynek a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést: így a Vajda János Gimnázium, az Asbóth Sándor Szakképző Iskola, a VSZK, a Csány-Szendrey Általános Iskola és az Egry József Általános Iskola tanulói és tanárai.