Miénk itt a tér!

2012. július 12. (csütörtök)

Nagyszabású téravató ünnepségre készül Keszthely: a város lakossága július közepén háromnapos fesztivállal veheti birtokba az új Fő teret. Aki nem tud eljönni, az sem marad le róla!

A Keszthelyi Televízió jóvoltából két kameraállásból is élőben követhetjük nyomon a téravató ünnepség eseményeit egész hétvégén:
(a videók megtekintéséhez kattinson a képre!)


Befejeződött az európai uniós támogatással megvalósuló városrehabilitációs projekt első üteme Keszthelyen, és ezzel elkészült a leglátványosabb része a munkának. A második ütem munkálatai még a város több pontján zajlanak, de a belváros már megszépült. A két ütemre több mint egymilliárd forintot nyert a város.

Alig több mint egy éve még élénk busz- és autóforgalom szennyezte Keszthely főterét, az utak három részre szelték a leülési, megpihenési lehetőség nélküli területet. Ma a Fő tér egy kellemes korzó, békés pihenő- és találkahely, szép turisztikai látványosság, mely méltó környezete az itt található patinás épületeknek. Az átadóünnepségen arról is bárki meggyőződhet, hogy ezen előnyök mellett kiváló rendezvényterület is.

A város háromnapos ünnepséggel készül a téravatóra, melyre mindenkit szeretettel várnak. Pénteken fotókiállításon szemlélhetik meg az érdeklődők a tér régi és új arcát. A nagyszínpadon keszthelyi és környékbeli zenekarok, tánccsoportok fellépése után a Vad Fruttik zenél. Szombaton lesz az ünnepélyes avatóceremónia: zászlófelvonás a városháza előtt, a Szentháromság szobor megáldása, toronyszentelés, a kútház avatása, végül a főtéri szökőkút elindítása dobosok és tűzzsonglőrök gyűrűjében. Este a Magna Cum Laude ad nagykoncertet. Péntek és szombat este egészen hajnali kettőig tart a mulatság: pénteken a Helikon Rádió funky-party-ján rophatják a táncot, szombat éjszaka pedig rock DJ várja nosztalgia diszkóval a bulizni vágyókat. A vasárnap a családoké: gyermekprogramok, koncert és színielőadás szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A programsorozat Szabó Leslie szólóestjével zárul. Mindhárom nap Gaszto-Tér (borházakkal, vásári étkekkel), Játszó-Tér (légvárral, játszóházzal) és kézműves vásár egészíti ki a rendezvényt.


A KESZTHELYI FŐTÉR SZÁMOKBAN:

  • 10.000 m2 új gyalogos köztér
  • 6.500 m2 új térburkolat
  • 30%-kal nagyobb zöldfelület
  • 50 db új fa telepítése
  • 50 méter magasságba emelték a templomtorony új sisakját
  • 1600 éves leletekre is bukkantak az ásatások során
  • 270 m2 vízfelület biztosít kedvezőbb mikroklímát
  • 100 db reflektor alkotja a tér új köz- és díszvilágítását
  • 60 db új pad nyújt pihenési lehetőséget

RÉSZLETES PROGRAM