Mindenszentek ünnepéhez kapcsolódó forgalmi rend változás!

2023. október 24. (kedd)

A Mindenszentek ünnepéhez kapcsolódó hétvége a várhatóan megerősödő járműforgalom következtében fokozott balesetveszéllyel járó közlekedési helyzetek forrása.

Keszthely város útjainak forgalma ezeken a napokon megsokszorozódig, mely különösen jellemző Keszthely külterületén, az „Új Köztemető” előtti útszakaszon, a Fenyves fasoron.

Minden évben visszatérő probléma, hogy a temető mellett kialakított parkolóhelyek a nap délelőtti szakában megtelnek, így a gépjárművezetők a Fenyves fasor útpadkáján keresnek megállási lehetőséget. Miután az útpadka mindkét oldala megtelt, a parkoló járművek forgalmi akadályt képezve a Fenyves fasoron a kétirányú forgalmat erősen akadályozzák és balesetveszélyessé teszik.

Fenti forgalomtorlódás megelőzése, a forgalom gyorsítása, és a közlekedés biztonságosabbá tétele céljából 2023. október 28. 08:00 órától 2023. november 2. 08:00 óráig a Fenyves fasor déli irányából északi irányba kerül egyirányúsításra.
Az „Új Köztemető” ezáltal a megjelölt időszakban gépjárművel a 71-es főút irányából válik megközelíthetővé, a távozás pedig a Hévízi út irányába történhet.