Nagycsaládosok Mikulás ünnepén

2019. december 10. (kedd)

A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete vasárnap délután tartotta a Mikulásváró rendezvényét. A hagyományos programra ezúttal Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán került sor. Zene, sok-sok finomság és ajándék várta a kicsiket.
A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán népes gyermek sereg hallgatta a Brumi Bandi Band játékát. Vidám karácsony is gyermekdalokkal várták a családokat. A Nagycsaládosok Egyesülete hagyományos mikulásváró rendezvényén. A közel 30 éves egyesület a programot a kezdetektől megrendezi kicsik és nagyok örömére.

„A célunk egyrészt a közösség építés és,hogy egy hangulatos délutánt, estét töltsünk így együtt. Nagyon fontos most,hogy 2. vasárnapja van az Adventnek és ezzel még jobban próbáljuk erősíteni a családi kapcsolatokat és a közösségi élményeket amely Karácsony közeledtével fontosabb. Nekünk is nagyon fontos,gyerekeknek és szülőknek egyaránt,hogy tényleg egy nagy családot alkossunk.”- mondta anagycsaládosok képviselője, Kissné Börczi Nikoletta.

A programon jelen volt a város polgármestere is aki látva a gyermek sokaságot a szabadtéri hagyományőrző rendezvényen, ajándékul egy jó hírrel is szolgált.

„Előzetes annyit már elmondhatok,hogy az Európai Nagycsaládosok Egyesületének a 10. évi Európai rendezvényének Keszthely lesz a házigazdája jövő év nyár elején, ezen dolgozunk. A hét elején voltak nálam az Országos Nagycsaládosok Egyesületének elnöke ill. elnökségi tagjai,ezzel kapcsolatos egyeztetéseket folytatunk. Azt gondolom,hogy ez legalább kb. 2000 embert jelent Keszthelynek nyár elején,még a szezon elején. Azt gondolom,hogy ez egy nagy lehetőség lesz a városnak,Európa szerte is,hogy ilyen nagyszabású rendezvénynek lehet a gazdája.”-mondta Nagy Bálint polgármester.

A jó közösség együtt gondolkodva érkezett a múzeum udvarára. A terített asztalra finomabbnál finomabb sütemények és zsíros kenyér került. Igazi batyus délután volt. Az üstben forró tea, az udvaron meleget adó tűz várta a kicsiket a hideg nyirkos időben aki nagy élménnyel mesélték, hogyan várták otthon a Télapót és m i került a kis cipőbe.

„Mandarin,szaloncukor,narancs,gránátalma. Kipucoltam a cipőmet és az ablakba raktam.”- mesélte Miklós János.

Késő délután eljött a várva várt pillanat. Lovas hintón,ajándékkal megérkezett a Mikulás. A gyerekek dallal várták . A barátságos nagyszakállú pedig elmesélte ,hogy merre járt és milyen ajándékokat vitt a falvakba, városokba.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6652-nagycsaladosok-mikulas-unnepen?fbclid=IwAR3_roRX7BwTL8o69Y0wDCJ3XwNfDQd3uW6acuok4_oddNuwnXMYUtly0VA