NAV: már elérhető a webes kitöltő program

2023. január 13. (péntek)

Elérhetők a friss bevallási információk a NAV honlapján. Akik maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, ők már hozzáférhetnek a webes kitöltő programhoz. A személyi jövedelemadó-bevallás határideje május 22-e.

Már évek óta automatikusan elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. Ez tartalmazza a jövedelmet terhelő adót, az év közben levont adóelőleget és az év közben igénybe vett kedvezményeket.  Akadnak azonban olyanok, akik maguk szeretnék elkészíteni a bevallásukat. Az elektronikus felület az eszja.nav.gov.hu oldalról érhető el.

„Az ügyfélkapuval rendelkezők március 15-től tekinthetik meg a bevallási tervezetüket. Aki nem rendelkezik ügyfélkapuval, de szeretné a bevallási tervezetét papíralapon kézhez kapni, az március 16-ig kérhetik ezek postázását. Erre a hivatal többféle lehetőséget kínál. Kérhető SMS-ben, a NAV honlapján elérhető nyomtatványon és űrlapon, telefonon a 1819-es hívószámon, kötetlen formában levélben, vagy akár személyesen az ügyfélszolgálatokon is.” – ismertette Joó Hilda a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó főreferense.

A személyijövedelem-adó bevallás és befizetés határideje valamennyi adózónak az idén május 22-e lesz. Az szja 1+1%-áról is május 22-ig rendelkezhetnek a felajánlók, addig választhatnak egy támogatni kívánt civil szervezetet, egy vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9957-nav-mar-elerheto-a-webes-kitolto-program

Képek