Nyit a Festetics Imre Állatpark

2020. május 15. (péntek)

A Festetics Imre Állatpark minden évben novemberben bezár és március 31-n megnyitja újból a látogatók előtt kapuit. A kedvelt , jó programokat is kínáló bemutatóhely az idén a koronavírus miatt kialakult helyzetben eddig nem tudott látogatókat fogadni. Május 15-től azonban újra a családok időtöltésének egyik helyszíne lehet. Természetesen a szabályok betartása mellett látogatható az állatpark is.

A magyar állatfajokat és különféle vadfajokat bemutató Festetics Imre Állatpark nyolc éve nyitotta meg kapuit. A népszerű bemutatóhelyen az őshonos szarvasmarhák, és juhfajtákat mellett megtalálhatjuk a magyar kecskeféléket, hazánk baromfiudvarainak lakóit, a termetes bivalyokat és a gyerekek egyik kedvelt állatát a magyar szamarat is. De megtaláljuk a hazai vadfajokat is. Az állatpark évente több mint 20 ezer látogatót fogad márciustól a téli bezárásig. Az idén a tervezettől eltérően nyit az állatpark.

„Tavaly november elején zártuk be állatparkunkat. Terveink szerint március közepén nyitottunk volna. A járványügyi helyzetre való tekintettel ez a nyitás egy kicsit eltolódott és most pénteken, május 15-n 9 órától újra várjuk a látogatókat. Megfelelő óvintézkedésekkel készülünk. A bejáratnál fertőtlenítő szerekkel, a mellék helyiségekben pedig alkohol tartalmú habbal várjuk a vendégeket. Az állatsimogatónkat egyenlőre nem nyitjuk meg. A játszótéri elemeket pedig a megfelelő fertőtlenítés mellett vehetik igénybe a legkisebb látogatóink.”- mondta Sali Éva ökoturisztikai vezető.

Minden évben egy-egy része megújul a 4,2 HA-os helynek. Az elmúlt hét hónapban új világítást szereltek fel és két nagy karám is új oszlopokat és kerítést kapott. Jól látható, hogy új játékelemek is felszerelésre kerültek. Minden készen áll az újranyitásra, de még a kicsik nem vehetik birtokba a játéktereket, csak június elejétől. A Festetics Imre Állatpark május 3-n egy felhívást is közzétett. A lakosság ötleteit várva.

„A bezárás alatt több új jövevény is érkezett. A juhoknál is, de a legnagyobb szenzáció a szürke marháknál lévő bikaborjú születése jelentette. Április végén született meg ez a jószág,s az elmúlt évek sikerére való tekintettel úgy gondoltuk, hogy egy névadó pályázatot hirdetünk. Ennek értelmében, a termeszethazabakonyerdo.hu címre várjuk a névötleteket. A jelentkezés feltétele a név ill. az életkor megadása valamint személyenként legfeljebb két névötletet várunk.”- adott tájékoztatást Sali Éva.

A kis bikaborjú 19 napos. Jól érzi magát az állatpark szürke marháknak elkülönített részén anyja közelében. Június 3-ig várják a névadásához a lakosság ötleteit.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7084-nyit-a-festetics-imre-allatpark