Online programok a Balaton Színházban

2021. január 7. (csütörtök)

Újra rendszeresen jelentkezik online tartalommal a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az intézmény közösségi oldalán versekkel, mesékkel örvendeztetik meg a közönséget, de a mozogni vágyóknak tornát is kínálnak. A Goldmark munkatársai már a tavasszal is igyekeztek színes online programokat kínálni, ezeket most saját gyártású tartalmakkal egészítik ki.

Karácsony előtt az ünnepre készültek a Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai. A zárt ajtók mögött sem állt meg a munka, hiszen fontos számukra, hogy a járvány idején is tartalmat kínáljanak a közönségnek. Ugyan az interneten a tavasz óta számos színházi előadás és koncert található meg, a művelődési központ vezetése úgy döntött, hogy ezek megosztása mellett saját tartalommal is szolgálnak az érdeklődőknek. Ezek a programok azonban nem hasonlíthatóak össze az intézmény megszokott kínálatával.

„Nagyon nehéz a feladatunk, hiszen alapvetően a művelődési központ és a Balaton Színház kínálatában olyan programok vannak, ahol elengedhetetlen a személyes jelenlét, a megjelenés. Tehát adott esetben még akár aktivitást is várunk és egyszeriek és általában megismételhetetlenek. Azok a színházi előadások vagy éppen ismeretterjesztő előadások vagy koncertek azok nem olyanok már, mintha a képernyő előtt ülve élvezné az ember. Úgyhogy komoly feladat elé állította a kollégákat ez a dolog, de úgy gondolom, hogy sikeresen megugrottuk ezt és hétről hétre, napról napra sikerül olyan kulturális tartalmakat közzétennünk az interneten, amelyek érdeklődésre tartanak számot és úgy gondolom, hogy hiánypótlóak.” – emelte ki Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ megbízott igazgatója.

A művelődési központ számos kiállítást szervez az év folyamán, most azonban ezeket is online láthatja a közönség. Az ünnepek előtt az intézmény kézműves szakköreinek munkáiból rendeztek be egy tárlatot, a munkatársak az ezekről készült fényképeket tették közzé a világhálón.

Nagy népszerűségnek örvendenek a Világjáró Klub előadásai, ezekből is kaphatnak online ízelítőt az érdeklődők. Osvald Bálint elmondta, a nehézségek mellett nagy öröm, hogy a nyár folyamán több programot is meg tudtak valósítani.

„A nyári időszak alatt hétről hétre sikerült programokat biztosítani. Mindig figyeltünk arra, hogy a biztonság az első legyen ezeken a programokon és természetesen azokat az előírásokat is folyamatosan betartottuk, mint az 500 fős, zenés-táncos rendezvények korlátozása. Úgyhogy inkább jellemzően gasztronómiai témájú rendezvények kerültek megrendezésre a nyár alatt. Voltak hagyományos rendezvényeink nagyon nagy sikerrel, sikerült a Zalai Borcégért is megszervezni, a Keszthelyi Sörfesztivált is, illetve Szent István ünnepének környékén is voltak jófajta szabadtéri programok, ha lehet így fogalmazni. Sikerült egy-két olyan újdonságot is hozni, amik eddig még nem voltak a városban.” – tette hozzá Osvald Bálint.

A Balaton Színház munkatársai a kulturális tartalmak mellett kézműves foglalkozásokkal is megörvendeztetik a közönséget. Ezeken mindig olyan apró és egyszerűen elkészíthető tárgyakat mutatnak meg, amelyek illeszkednek az adott ünnephez vagy évszakhoz. A háttérben pedig szintén zajlik a munka, most van idő olyan feladatok elvégzésére, amelyek a programok szervezése és koordinálása mellett eddig várattak magukra.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7714-online-programok-a-balaton-szinhazban