Origó nyelvvizsgahely lesz a VSZK novembertől

2023. október 25. (szerda)
KesztHelyi identitás

Origó nyelvvizsgahely lesz a Keszthelyi VSZK. Novembertől már három nyelvből tehetnek le itt vizsgát az érdeklődők. Az intézményben is nagyon fontosnak tartják az idegennyelv oktatását, mivel a vendéglátás és turizmus területén kifejezetten hasznos ez a tudás.

Zajlik az angol óra a VSZK-ban. Heti több órában tanulnak a diákok idegen nyelvet. Az angol mellett a német alapjait is el lehet sajátítani az iskolában. Kisebb csoportokban, kezdő, illetve haladó szinten kapják a képzést. A tanulók is fontosnak tartják, hogy legalább egy másik nyelven meg tudjanak szólalni.

„Azért tartom fontosnak, hogyha esetleg külföldön szeretnék dolgozni a szakmánkban, akkor elég nagy segítség lehet a jövőben. Meg pénzkeresésből is nagyon jó.” – mondta el Farkas Boglárka.

A nyelvtanulásnak több haszna is van. A folyamatos fejlődés a boldogság egyik kritériuma. Frissen tartja és fejleszti az agyat, élvezhetőbbé tehet egy külföldi kirándulást, új kultúrákba nyerhetünk általa bepillantást és segít a kapcsolatépítésben is. Az oktatók is úgy tartják, hogy hangsúlyosan kell figyelmet fordítani az idegen nyelv tanítására.

„A nyelvtudás és a nyelvvizsga mindenféleképpen azt gondolom, hogy fontos. Nemcsak a vendéglátó szakmában, hanem azért, mert ugye tudjuk, Magyarország itt van Európa közepén, nagyon unikális a nyelvünk. És egyszerűen anélkül, hogy világnyelvet beszélnének, nem fognak tudni boldogulni. A nyelvvizsga az meg ugye, habár most már nem mindenhol kötelező, a továbbtanulás szempontjából rettenetesen fontos.” – fogalmazott Németh-Savanyó Szilvia oktató.

A turizmus és a vendéglátás területén nagyon fontos az idegennyelv tudás. A turisták között ugyanis szép számmal fordulnak elő külföldiek. A KSH adatai is azt mutatják, hogy a nyári időszakban nőtt a más országokból érkező vendégek száma. A nyelvtudás fontos szintmérője a nyelvvizsga. Több féléből is lehet választani. Az ország legrégebbi intézménye az Origó Nyelvi Centrum, melynek hazánkban több, mint 60 vizsgahelye van. Novembertől a VSZK is az lesz.

„Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek. Valóban november hónaptól már ténylegesen megkezdődik a nyelvvizsgáztatás itt a Keszthelyi VSZK-ban. Angol, német és orosz nyelven is lehet nálunk vizsgázni. Tehát az eddigi lehetőségek, amelyek Keszthelyen megvoltak, azok ki is bővültek, hiszen az orosz nyelv a mi oktatóinknak köszönhetően kerül föl majd a lehetőségek közé.” – osztotta meg Fisli István igazgató.

A VSZK-ban természetesen nemcsak az itt tanuló diákok tehetik le a nyelvvizsgát. Minden korosztálynak lehetősége van jelentkezni az írásbeli és szóbeli megmérettetésekre.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek