Őszi állásbörze

2020. szeptember 7. (hétfő)

A Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben Keszthely, Bókaháza, Egeraracsa,Egervár és Orbányosfa településeken című EFOP keretében tartottak ma állásbörzét a Balaton Színházban. A koronavírus miatt halasztott állásbörzén lényegesen több munkavállaló jelent meg mint munkáltató. Regisztrál munkakeresők száma sajnos a szezon végével is növekedést mutat.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere nyitotta meg a Hangya Szociális és Szolgáltató Szövetkezet által rendezett állásbörzét. A polgármester megnyitójában hangsúlyozta, hogy bár a munkaerőpiac az év elején ígéretesnek bizonyult, a tavaszi, koronavírus okozta helyzet miatt azonban nagyon sokan elveszítették munkájukat ,váltak álláskeresővé. A Balaton és térsége a szezonban ugyan nyújtott lehetőségeket, de csak rövid időre.

„/ Mindig fontos, hogy az önkormányzat is segítsen mind a munkaadói, mind a leendő munkavállalói szegmensnek. S az ilyen programok, mint a mai állásbörze is –amit hála istennek meg tudtunk tartani. Igaz, hogy a márciusi tervekhez képest igaz csúszással, de meg tudtunk tartani. Egyrészt mutatja a nagyszámú jelenlét, hogy mekkora igény van rá, másrészt pedig bízom benne, hogy az önkormányzat ezzel a programmal is tud segíteni mind munkavállalói mind munkáltatói oldalnak., hiszen azt gondolom akár az elmúlt időszakot nézzük, akár a következő időszakra készülünk, mind lelkileg mind pedig tervezés szinten, nagyon fontos, hogy azokat a kihívásokat amiken túl vagyunk és amikre számítanunk kell a következő időszakban megfelelő rugalmassággal és megfelelő magabiztossággal tudjuk elviselni”.- mondta Nagy Bálint.

Az állásbörzén jól látható volt, hogy számos területen változatlanul kerestek munkaerőt. Ilyen volt a Magyar Honvédség, a Keszthelyi Városüzemeltetési Egyszemélyes Nonprofit Kft, vagy az Egyesített Szociális Intézmény. Az idegenforgalom,vendéglátás területén a korábbi évekhez képest munkaadók kis mértékben jelentek meg . Az álláskeresők folyamatosan érkeztek a keszthelyi állásbörzére. Több területen is érdeklődtek.

„Zalaszántóról jöttem és igazából a végzettségem kereskedelmi technikus de mindenféle, ilyen irodai munkát vagy akár mást is meghallgatok ha esetleg lenne. Elsősorban 4-6 órás munkát szeretnék vállalni mert kisgyerekeim vannak. Hát nem tudom, hogy ebben tudok-e valamit találni mostanában. Pláne a vírus időszak is keresztbehúzta a számításainkat.”- mondta el Erzséné Farkas Erika.

Az őszi állásbörzén kilenc munkáltató mutatkozott be és kínált lehetőséget az állást keresők számára. A munkakörök iránt közel 150-n érdeklődtek.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7375-oszi-allasborze