Őszköszöntő idősekkel

2019. szeptember 23. (hétfő)

A Humán közszolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben Keszthely,Bókaháza,Egeraracsa,Egervár és Orbányosfa településeken című projekt keretében Őszköszöntőt tartottak idős embereknek. A Közösségi Értékekért Egyesület és a Keszthelyi Idősügyi Tanács által szervezett hangulatos programnak a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely adott otthont.
A Zalaapáti Harmonika Zenekar vezetője,Németh Lajos régi dallamokat játszott a második őszköszöntő rendezvényen,ahová közel száz idős embert vártak,hogy együtt töltsenek egy kellemes délelőttöt. Lehetőséget adva,hogy az idősügyi szervezetek,egyesületek tagjai jobban megismerjék egymást. A hagyományos programon a megjelenteket Nagy Bálint alpolgármester,a három éve alakult Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte.

„Az egyik fő szempontunk az volt,hogy hagyományteremtő céllal létrehozunk olyan rendezvényeket,amelyeknek az a célja,hogy közösségépítés,közösségformálás szempontjából legyen egy olyan kötetlen fórum is a keszthelyi időseknek ahol össze tudnak jönni,jó hangulatban tudnak beszélgetni,de mégis komoly témák is szóba kerülhetnek. Hiszen valóban olyan problémákat tudjunk megoldani,amire példa amit most az év elején Keszthelyen bevezettünk az időseket szállító szolgálat.”- mondta Nagy Bálint alpolgármesater, a Keszthelyi Idősügyi Tanács elnöke.

A Közösségi Értékekért Egyesület és az Idősügyi Tanács programjai az aktív munkából már kimaradt idős embereknek nagyon sokat jelent. A otthoni légkörből, a megszokott napi teendőkből való kimozdulást. Szellemi és lelki feltöltődést.

„Egy picit kikapcsolódik az ember a mindennapokból,az otthon létből. A közösség az együtt tartozás. Idősek vagyunk,velünk egyidősekkel, az egyesület tagjaival ilyenkor tudunk találkozni.”- mondta Itkor Jánosné nyugdíjas.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely az élménygazdaságában,gyönyörű környezetben előadást is hallhattak az idős emberek a szőlőről, borról a borivás kultúrájáról. Az őszköszöntőn a kellemes zene mellett a baráti beszélgetések, az együtt töltött idő adta a legnagyobb élményt.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6417-oszkoszonto-idosekkel?fbclid=IwAR1I-ImRjbTH7rGckescMSiOkBHrjjhpZAk2mYSCAo8m7vX0-O4HVCs1JsY