Park Pikniket rendeztek a kastélyparkban

2020. szeptember 3. (csütörtök)

Tovább bővült a Helikon Kastélymúzeum programkínálata. A hétvégén rendezték meg az első Park Pikniket, ahol gasztronómiai kínálattal, kézműves vásárral, koncertekkel és fényjátékkal is várták az érdeklődőket. A programnak pozitív visszhangja volt, sokan fordultam meg a három nap alatt a parkban.

Szombaton a kora délutáni órákban is sokan látogattak ki a kastély-parkba. Többen kóstolták meg a borászok által kínált nedűket, de a finom falatok illata is hívogatta az érdeklődőket. A látogatók szendvicsek mellett a könnyed nyári ízek közül is választhattak a különböző standoknál. Többek között tokhaltatárt, csirke tonkatsut és vörösboros marhasültet vargányás rizottóval is kóstolhattak a vendégek.

„A csirkét szinte mindenki jobban ismeri, úgyhogy abba több bizalmat vetnek az emberek. De változó, nagyon változó a közönség is. Úgyhogy a hölgyek inkább a csirkét, az úriemberek meg általában a marhát és a bátrabbak a nyers haltatárt, inkább azok kóstolják.” – vélekedette Szalkai Pál séfhelyettes.

A pikniken a fogyasztás mellett a pihenésre is volt lehetőség. Többen használták ki sziesztára a kihelyezett párnákat. A gyermekes családok számára is készültek a szervezők kikapcsolódási lehetőségekkel. Ők a fanyűvő játékok és az ugrálóvárak közül is választhattak. A színes programkínálat többeknek elnyerte a tetszését.

„Nagyon szeretünk, amúgy is, mivel közel vagyunk sokat járunk ide és ez egy nagyon jó dolog, hogy így a füvet ki lehet használni olyan célra is, hogy így rá lehet telepedni és lazulni, szórakozni, úgyhogy tetszik.” – osztotta meg Zsiga Brigitta.

A Helikon Kastélymúzeum azzal a céllal hívta életre a Park Pikniket, hogy még inkább színesítse a szabadtéri programkínálatát. Úgy vélték, a park területe kiválóan alkalmas arra, hogy közelebb hozzák a természetet a látogatókhoz. Ebben az évben több szabadtéri programot is megvalósítottak, melyeknek mind ugyanaz a céljuk.

„Fölhívni a figyelmet magunkra, meg igazából erre a csodálatos parkra, hogy mekkora lehetőségek rejlenek még benne a jövőt tekintve is. És hát ezzel is próbáljuk idecsalogatni a vendégeket, hogy kellemes környezetben, gyönyörűszép környezetben, jó hangulatban egy-egy szép estét el tudjanak tölteni nálunk.” – ismertette Varga Zoltán múzeumi menedzser.

Esténként koncertekkel is szórakoztatták a közönséget a parkban. Szombaton a Happy Dixieland Band játszott, akik első alkalommal állhattak a kastély színpadán. Charleston, dixie és jazz slágerek szólaltam meg előadásukban. Ők is úgy fogalmaztak, pozitívnak vélik ezt a kezdeményezést.

„Ez egy remek kezdeményezés azt gondolom és minél hosszabb távon működjön ez a kezdeményezés azt kívánom és hogy minél több látogatója legyen ennek a rendezvénynek.” – mondta el Babos Lajos együttesvezető.

Sötétedés után fényjátékkal is kedveskedtek a látogatóknak. A kastély falára kivetített színes effekteket kifejezetten az épülethez komponálták, így páratlan látvány terült az érdeklődők elé.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7368-park-pikniket-rendeztek-a-kastelyparkban