Példamutatás és közösségalkotás

2017. szeptember 25. (hétfő)

Példamutatás és közösségalkotás

Ötödik alkalommal mutattak példát felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt a Légy példakép szervezői. A szombati kerékpáros találkozón és teljesítménytúrán több száz, sportolni szerető ember vett részt, akiket a szervezők színes programokkal vártak. A rendezvény fő célja egy sportolni szerető közösség összekovácsolása a városban.
A kerékpáros akadálypálya volt a legnépszerűbb a hétvégén a Légy példakép című rendezvényen. Az egyik keszthelyi bevásárlóközpont parkolójában kicsik és nagyok egyaránt gyakorolhatták a szlalomozást, a kanyarodást és a fékezést is. A gyerekek nem csak az akadálypályát próbálhatták ki, hanem számos más programnak is örülhettek.

„Van ilyen bicikli ügyesség, meg volt ilyen tánc, meg lehet lovagolni a lovakon, és nagyon jól éreztem magamat.” – mondta az egyik résztvevő, Simon Levente.

A programon részt vettek a tűzoltók is, így az érdeklődők nem csak a nagy piros autókba, hanem a lánglovagok mindennapi munkájába is betekintést nyerhettek. Emellett kivonultak a mentősök is egy kocsival, és a rendőrség is képviseltette magát a rendezvényen. Dongó Norbert főtörzsőrmester sok jó tanáccsal látta el a biciklizőket, ugyanakkor a kölcsönöz odafigyelésre is felhívta a figyelmet.

„Habár most már idézőjelben a kerékpáros szezonnak lassan vége lesz, de most már kezd korábban sötétedni, és most jobban oda kell figyelni a kerékpárosokra. Szürkületkor, illetve este is még mindig nagyon sok kerékpáros világítás nélkül közlekedik, ami szabályt szeg, szabálysértésnek minősül. Felhívjuk a kerékpárosok figyelmét, hogy most már a kerékpárlámpákat tessék használni este és korlátozott látási viszonyok között.” – emelte ki a Keszthelyi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

A kerékpáros találkozó résztvevői ízelítőt kaphattak a kangoo tréningből, a gyenesdiási huszároknak köszönhetően pedig akár nyeregbe is pattanhattak. A Légy példakép című kerékpáros találkozó és teljesítménytúra öt évvel ezelőtt indult útjára azzal a céllal, hogy egy sportolni szerető közösséget toborozzon Keszthelyen.

„Az alap a kerékpározás. A legeslegalapabb az, hogy közösség legyen, hogy legyenek együtt az emberek, közösen sportoljanak, beszélgessenek. Emellett – amit annyiszor elmondtam – szerettem volna, hogy idejöjjenek a tűzoltók, a mentők és a rendőrök. Nagyon szépen köszönöm a tűzoltóknak, mentőknek és rendőröknek, hogy itt voltak. Ne csak azt lássák, hogy valami olyan helyzet van, hogy úristen, már megint itt vannak a tűzoltók, már megint itt vannak a rendőrök. Lássák, hogy hús-vér emberek, lássák, hogy azért vannak, hogy segítenek nekünk.” – hangsúlyozta a rendezvény szervezője, Horváth Imre.

A rendezvényen részt vett a Morzsa Állatvédő Alapítvány és egyik lakójuk, Abigél is, aki hálásan tűrte a simogatást. A szórakozás mellett segítésre is volt lehetőség, ugyanis Vöröskereszt a Keszthelyi Kórházzal karöltve véradást szervezett.

Forrás: Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8227/peldamutatas-es-kozossegalkotas/