Pelso-díjat kapott Keczeli Zoltán

2023. szeptember 11. (hétfő)
KesztHelyi identitás
A kiváló edző és sportvezető évtizedek óta nevel sportlövő bajnokokat. Ezért vehette át Keczeli Zoltán a Pelso-díjat. A Pelso Társaság 2020 óta díjazza a kultúra, a tudomány, a sport és más területeken a kimagasló teljesítményeket.

Balatoni sétahajózásra indultak a Pelso társaság tagjai. A közösség célja, hogy a kulturális és társadalmi életet segítsék Keszthely és Hévíz térségében. Azt vallják, nem kritizálni kell, hanem tevékenykedni és megmutatni, hogy mi a jó. Ezért Csite András ötlete nyomán 2020-ban életre hívták a Pelso-díjat.

Idén Keczeli Zoltánnak ítélték oda az elismerést. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnökének edzői és sportszakmai tevékenységét ismerték el a társaság tagjai.

Horváth Imre, a Pelso Társaság  elnöke: „A sporteredményt objektíven lehet mérni. Ami azt mondja a Keczeli Zolinál, hogy futóvadlövő Európa-bajnok, azt mondjuk, hogy Keczeli Zoli tanítványa a Major Veronika, ez teljes objektivitás. Ismerjük el a munkát, ismerjük el a tehetséget. Idén senki másnak nem adhattuk a Pelso-díjat, mint Keczeli Zoltánnak.”

Keczeli Zoltánt meghatotta, hogy ennyien eljöttek a díjátadóra. Elmondta, ez egy nagyon szép megemlékezés arról, hogy 1962-ben hogyan kezdődött a lövészklub élete: „Kik voltak azok az elődeink, akiknek én csak a munkásságát folytattam: édesapám, Keczeli József, Németh Gyuszi bácsi, a klubnak a segítője, Paróczai András, az edző. Amit én tudok, végső soron tőlük tudom. Tőlük tudom azt, hogy mit, hogyan kellene csinálni, mi lenne a célszerű és én ezt a munkát csak folytattam. Azt gondolom, hogy ezt a díjat a nevükben vettem át.”

A Pelso Társaság a sport terén nagyot alkotó Keczeli Zoltán előtt turisztikai, egészségügyi és kulturális területen dolgozó személyeket ismert el. Fontosnak tartják, hogy a kimagasló eredményeket elismerni, dicsérni kell.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek