SétálóUtca-Zene

2024. július 3. (szerda)

A Swing and Dance Trio koncertje nyitotta meg a SétálóUtca Zene rendezvénysorozatot. A program Keszthely történelmi belvárosát tölti meg zenével a nyáron a városhoz és környékéhez köthető előadók, együttesek segítségével.

Lágy jazz dallamai töltötték be kora este a Sétáló utcát Keszthelyen. A nem mindennapi hangok hallatán a járókelők megálltak elmélyülni, de a bátrabbak táncra is perdültek. Kende Judit nyaralásukat töltve, városnézés közben találtak rá a programra.

„Debrecenből jöttünk, nem hallottunk a programról, csak így sétáltunk a családdal és idevonzott a muzsika, a muzsikaszó, és nagyon kellemes így a nyári estében egy hangulatot teremt, itt a Keszthely főterén.”

A programsorozaton belül idén elsőként a 10 éve alakult Swing and Dance Trio lépett fel, akiknek swing, jazz, valamint tánczene is lapult a tarsolyukban.

A zenekar jelenlegi felállásában Schmidt János billentyűn játszott, Bódis Bettina énekelt, Varga Endre pedig a szaxofont, valamint a fuvolát szólaltatta meg. Az elismert zenész hiánypótlónak tartja a rendezvényt, amit mindenkinek csak ajánlani tud.

„A miliő asszem magáért beszél, aki egyszer már volt, vagy aki rendszeresen látogatja a sétáló utcai utcazene fesztivált, ismeri ennek a csodálatos hangulatát, megtelik az utca, kellemes lehet az idejét eltölteni mindenkinek, aki eljön, lehet fagyizni, sörözni, vacsorázni, sétálni, jó zenéket hallgatni.”

A Sétáló utca-zene programsorozat, a hosszú múltra visszatekintő Street Fest esemény szellemi örököse, amikor is napi szinten csendültek fel változatos dallamok Keszthely belvárosában. Ezt a koncepciót megritkítva, átdolgozva született meg az új esemény a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

„Elsősorban Keszthelyi zenészeket kerestünk meg, amiben nagy segítségünkre volt a KEKSZ, – Keszthely Koltúrszövet néven ismertek egyébként – mivelhogy már tavaly is dolgoztunk egy zenepaviloni programsorozaton belül, valamint a Helikoni ünnepségek keretén belül, és több együttest velük, illetve velük együttműködve sikerült bebiztosítani ezekre a sétálóutcai programokat, illetve megkerestük azokat az együtteseket, akik itt a környéken zenélnek, de azokat is akik innen elszármaztak.” – nyilatkozta Stadler Tímea, a GKMKK igazgatója.

A programsorozaton a nyár folyamán a többi között fellép még a Longstep Zenekar & Jam Session, Szakonyi Milán, valamint Varga Endre is visszatér a BB Jazzy Pop Duoban. A program lebonyolításához az anyagi forrást Keszthely Önkormányzata biztosította.

Pelikán Péter – Keszthelyi TV

Képek