Sokan töltötték a természetben a szabadidejüket

2021. február 23. (kedd)

Még sem a naptári sem a csillagászati tavasz ideje nem jött el, mégis a hét végi napsütésben úgy érezhettük magunkat, mintha itt lenne a természet ébredése. Az emberek a szürke, ködös időjárás után örültek a jó időnek. Sétálgattak, családi programokat szerveztek, sportoltak. Sokan töltötték a hét végét a szabadban.

A télikabátokat még nem lehetett a hét végén sem a fogason hagyni, de az időjárás már a szebbik arcát mutatva sok embert csalt a szabadba. A déli órákban már 9-10 fok meleg volt. Sokan vágytak a jó levegőre. Előkerültek a kerékpárok is. Egy jó városi tekerés után az apukák még a parti pályán is kerékpároztak gyermekeikkel, édesanyák, baráti családok választották a Balaton-partot a szabadidő eltöltésére. A vízen a jéghártya mutatta, hogy még nincs itt igazi tavasz ideje. Hattyúk, kacsák úszkáltak a Balatonban, de a partra is kimerészkedtek egy-egy jó falat reményében. A 8 éves Áron édesapjával és kisöccsével választotta szombati élménynek a partot.

„Azért mert kacsákat etetünk meg hattyúkat meg játszótérre megyünk. Kukoricát meg tápot hoztunk.”-mondta Horváth Áron.

A kellemes idő, a friss levegő jó hatással volt az emberek közérzetére. De a tapasztaltabbak aggódva fogadták a februári meleget.

„Nehogy májusban megbánjuk, nehogy az legyen, hogy később jöjjön meg a rossz idő. Nagyon jó örülök, hogy kimozdulhatok. Nagyon örülök neki.”- mondta Csala Lászlóné.

Nem ritka, hogy a várost jelző parti feliratnál fényképek is készülnek. A ragyogó napsütésben is fotózkodtak emberek. De valószínű, hogy szombaton készültek az első tavaszi hangulatú esküvői képek is 2021-ben Szalai Xénia és Bogatin Milán két éve tervezett esküvője napján.

„Ez a vírus helyzet ez közbeszól, de szűk körben, családi körben megtartjuk. Már több mint öt éve együtt vagyunk.”- mondta el Bogatin Milán.

A játszótér is megtelt. Gyermekzsivajtól volt hangos. A kerékpárúton is nagy volt a forgalom. Bringások, gyalogosok, kutyasétáltatók élvezték az éltető napsütést. Sportolók vették birtokba a szabadtéri fitnesz parkokat, futók az utcákat, utakat. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub koronglövész pályáját is sokan felkeresték, a gyönyörű erdei környezetben, ahová egész évben érkeznek vadászok, sportolók, élménylövők. A jó idő beálltával megnőtt a skeet pálya forgalma is.

„Tavaszi időszak azt jelenti nálunk, hogy a téli időszakban a vadászok- foglalkozunk vadászokkal, sportolókkal és a leendő vadászok képzésével is-. A vadászok a téli időszakban az apróvadra használják a sörétes puskát, amivel itt mi lövünk. A sörétes puskát inkább a vadászatokon használják, aztán ahogy kijön a jó idő, a szezonnak éppen vége van, kezdődik egy szalonka vadászati időszak, arra gyakorolni a vadászok elég sokan, főleg a szombati napokon. A hét végéken elég jó létszámban jönnek. Ezek között nagyon sokan vannak, akik klubtagjaink, akik rendszeresen visszajárnak, ill. vannak azok a vadászaink, akik gyakorolni szeretnének.”- adott tájékoztatást Kaszás Zoltán lövészetvezető.

Egy 3 éves cserszegtomaji kisfiú a szüleivel a kedvelt erdei kirándulóhelyen, Gyenesdiáson a Nagymezőn töltötte a szombati napot. A napos enyhe időben a szabadban ebédeltek és nagyokat játszottak.

„A ház körüli teendőket mindent hátrahagyva jöttünk ki, mert ki kell használni, hogy végre kiszabadulhatunk és együtt minőségi időt tölthetünk itt ebben a csodálatos természeti környezetben. Úgyhogy most ez a legfontosabb, minden egyéb másodlagos.”- mondta el Bencze Tamás.

A hét utolsó napján kevesebb volt a napsütés, de a szabadvaló tartózkodásra alkalmas volt az időjárás. A következő napokban is tavaszias, csapadék mentes időben lesz részünk az előrejelzés szerint. Bízzunk abban,hogy hamarosan tényleg elbúcsúztathatjuk a telet és minden nap kimehetünk a természetbe.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7835-sokan-toltottek-a-termeszetben-a-szabadidejuket