Sportgála köszönetekkel és díjakkal

2012. február 24. (péntek)

Keszthely 2011-ben legeredményesebb sportembereit köszöntötték és díjazták a csütörtök esti sportgálán, melyet negyedik alkalommal rendeztek meg a Balaton Színházban.

A Keszthelyi Kötélugrók és a Csány-Szendrey ÁMK műsorát követően Borosné Eitner Kinga sportügyekért felelős tanácsnok mondott köszöntőt, benne köszönetet a sportolóknak, felkészítőknek, edzőknek, szervezeteknek az eredményekért. Az eseményen jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke is, aki a sport fontosságáról beszélt. Ahogy mondta, a sport életforma, az eredmények pedig sok pozitívumot adtak a városnak. Úgy vélte, Keszthely sportélete igen színes. Szekeres Pál helyettes államtitkár a sport és egyben a mozgás fontosságáról ejtett szót. „El kell érnünk, hogy a sport életünk szerves része legyen, ez nem csak a hírnév és az eredmények miatt fontos – emelte ki – A törekvéseket tartalmazza a kormányprogram, a pályázatokkal élni kell.”
Rékasi Károly és Détár Enikő műsora után Borosné Eitner Kinga és Gachályi András alpolgármester adta át a díjakat.

Keszthely Város Sportjáért: Tóth Jenő, futóvadlövő, a BEFAG ELK elnöke.
Keszthely Város 2011. év legjobb edzője: Bertalan Ákos, a Pelso Sportegyesület elnöke és Csikós József, a Keszthelyi Városi Diáksport Egyesület edzője.
Keszthely Város 2011. év legjobb utánpótlás edzője: Németh Gyula, a BEFAG Erdész Lövészklub edzője.
Keszthely Város legjobb csapata: HUN CAT vitorlás legénysége (Rajnai István, Büki Gábor, Csányi Máté, Tompa Tamás, Büki Zsolt, Regős Roland, Bagyó Áron).
Keszthely Város 2011. év legjobb felnőtt férfi sportolója: File Mátyás, az SZ-L Bau Balaton Vívóklub versenyzője.
Keszthely Város 2011. év legjobb felnőtt női versenyzője: Tigyiné Görög Veronika, a Keszthelyi Kilométerek Egyesület ultrafutója.
Keszthely Város 2011. év legjobb ifjúsági fiú sportolója: Sáfár Cirill, az SZ-L Bau Balaton Vívóklub versenyzője, valamint Borsos Bence, a BEFAG Erdész Lövészklub versenyzője.
Keszthely Város 2011. év legjobb ifjúsági leány sportolója: Major Veronika, a BEFAG Erdész Lövészklub versenyzője.
Jó tanuló, jó sportoló: Fodor Csenge, a Csány-Szendrey ÁMK diákja, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület sportolója.

Több különdíjat is átadtak, köztük Keszthelyhez és Hévízhez egyaránt kötődő sportolóknak. Keszthely város polgármestere különdíját a „Keszthelyi kötélugrók” csapata kapta.
Zárszót dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Bizottság Emlék- és Hagyományőrző Bizottságának tagja mondott, aki a keszthelyi olimpikonokra emlékezett, a múlt és jelen sportolóit, eredményeit méltatta.

(forrás, fotó: Monitor www.monitormagazin.hu)

Kapcsolódó cikkek:
2012-ben is lesz 4RUN Félmaraton sorozat és Keszthelyi Kilométerek
Keszthelyi vasemberek
A legeredményesebb kontinensviadal volt a keszthelyi
Több mint 800 nevező a 2011-es Keszthelyi Kilométereken
Bajnokok a keszthelyi uszodában
Sportgála 2011