Strandoljon a Nyugat-Balatonon Napos Zala Kártyával!

2009. május 15. (péntek)

Keszthely és Gyenesdiás összefogásával az idei évtől három kistérség lakói látogathatják 30 százalékos kedvezménnyel a Nyugat-Balaton öt strandját. Erről tartott pénteken sajtótájékoztatót a két település polgármestere, Gál Lajos és Ruzsics Ferenc a keszthelyi Városházán.

A keszthelyi, zalaszentgróti és hévízi kistérség közel hatvanezer lakosa lesz jogosult a kedvezmény igénybevételére. Az akcióban szereplő öt strand a keszthelyi Városi, Libás és Helikon strandok, valamint a diási Játékstrand és a gyenesi Lidóstrand. A kezdeményezők célja, hogy az összefogással közeli lehetőséget nyújtsanak a szélesebb környék lakosainak a kedvezményes strandolásra. A régión belüli turizmus fellendítését célozza az akció; a Keszthelyi Városüzemeltető Kft. felmérése szerint ugyanis viszonylag kevés zalai lakos látogatja a megye Balaton-partjának strandjait. Ezen szeretne változtatni a kedvezményes belépésre jogosító kártya. A kezdeményező két település jövőre várja Vonyarcvashegy és Balatongyörök csatlakozását is, hogy a Balaton teljes zalai partszakaszára kiterjeszthessék a kedvezményt.

Mindkét polgármester elmondta, hogy a strandjaik felkészültek egy esetleges nagyobb forgalom fogadására. Mind az öt fürdőhelyen jelentős fejlesztések történtek az elmúlt időszakban. A keszthelyi Városi Strandon új szociális blokk, játszótér és sétány épült és a vendégek ingyenesen használhatják az óriáscsúszdát, a melegített vizű, Balaton-alakú medencét és többszáz napágyat is. A város Libás strandján tavaly elkészült az üzletsor, játszótér és zuhanyzó épült és a kabinok is megújultak. Évek óta mindhárom keszthelyi strand elnyeri a Kék Hullám Zászló minősítést, mellyel a kiváló balatoni fürdőhelyeket jutalmazzák. A gyenesi Lidóstrand nyugodt, családias környezettel, a szintén Kék Hullám Zászlóval elismert diási Játékstrand pedig mediterrán plázzsal, strandrádióval, WiFi-internet lehetőséggel és animációs szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

A fényképes, kóddal ellátott igazolvány a polgármesteri hivatalokban váltható majd ki, és a strandpénztárak automata leolvasójával kezelhető lesz. Nemsokára megkezdődik az akciót népszerűsítő kampány, amellyel az érintett lakosok pontos tájékoztatást kapnak a kedvezményes lehetőségről.

A települések vezetői abbéli reményüket fejezték ki, hogy a kezdeményezéshez Hévíz is csatlakozik, és a jövőben hasonló kedvezményt nyújt a három kistérség lakosai számára a tófürdő látogatására.