Széchenyi Programiroda Keszthelyen

2017. december 4. (hétfő)

Megnyílt a keszthelyi Széchenyi Programiroda. A térítésmentes pályázati szolgáltatásokat nyújtó irodák iránt egyre növekszik a kereslet, ez indokolta, hogy az országban már ez a 61. pont, ahol várják az ügyfeleket. A programiroda megnyitóját tegnap tartották, ma pedig már várták is a pályázatok iránt érdeklődő ügyfeleket.
Itt a Járási Hivatal belső udvarában található a Széchenyi Programiroda. December elsejétől ez Zalában a harmadik olyan iroda, ahol mindenki számára, térítésmenetesen nyújtanak segítséget pályázati témakörökben.

Samodai Imre, regionális vezető: „Fontosnak tartottuk, hogy Keszthelyen is nyissunk miután a térség fontos turisztikai célpont, illetve a mezőgazdasági vállalkozások is szeretnének, akarnak is, kívánnak is pályázni, ezért gondoltuk azt, hogy ide egy ügyeleti irodát nyitunk, immár a hatvanegyediket országos szinten. Illetve azt lehet mondani, hogy több mint tizennégyezer ügyfelünk van országos szinten, itt a Nyugat-Dunántúlon több mint háromezerötszáz.”

Az iroda három munkatársa hétfőn, csütörtökön, illetve pénteken várja az ügyfeleket. A szolgáltatások a pályázati tájékoztatástól, az előkészítésen és megvalósításon keresztül a projektzárásig terjednek. A Nyugat-dunántúli régióban a tanácsadók idén már 5703 esetben adtak tanácsot és tájékoztatást az uniós pályázati lehetőségekről érdeklődőknek.

Az iroda megnyitóján Manninger Jenő elmondta, Keszthely számára fontos ez a lépés. A megye fejlesztési biztosa kifejtette: a zalaegerszegi iroda már korábban is segítette a Keszthely környéki pályázókat. Az irodanyitással, most jelentősen felgyorsulhat az ügyintézés.

„A térségben körülbelül 250 pályázatot segítenek évente – ezek vállalkozói pályázatok, de segítenek a civil szervezetek és az önkormányzatok pályázataiba, konkrétan az én fejlesztési biztosi munkámat is segítik tanácsadással. De elsősorban a civil ügyfelek miatt tartják fenn az irodákat. Ennek most az az előnye, hogy helyben vannak és nyilván közelebb lesznek az ügyfelekhez. Azt hiszem, hogy fontos, hogy Keszthelyen, a megyében a harmadikként egy ilyen irodát tudtak nyitni, ahol tartják a kapcsolatot és be lehet jönni tanácsadásért” – nyilatkozta a fejlesztési biztos.

A Miniszterelnökség égisze alatt működő Széchenyi Programirodákban a 2017-es esztendőben 755 milliárd forintot is eléri azoknak a fejlesztéseknek az összege, amelyekben a programiroda szerepet vállalt.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8377/szechenyi-programiroda-nyilt-keszthelyen-/