Sziget az értékválságban

2010. június 4. (péntek)

A pedagógusnap alkalmából köszöntötte a keszthelyi oktatási intézményekben dolgozó munkatársakat Csótár András. Beszédében kiemelte, hogy erre a területre egyre kevesebben jelentkeznek, többek között ezért is kell megbecsülni a pedagógusokat. Az elmúlt években a forráskivonás és a sodródás jellemezte az oktatásügyet.

Csótár András, az oktatási és kulturális bizottság elnöke a csendes esőhöz hasonlította a pedagógusok munkáját. Hogy miért? Sokáig tart, áztatja a földben megbúvó magokat, azok magukba szívják a nedvességet, amely a szárazság idején is megmarad. Igazából nem is nevezhető csupán munkának, hiszen szellemisége van, egy életre szóló elhivatottság a pedagógus pálya.
Számos problémát említett az elnök. Veszélyesen megbomlott a jogok és kötelességek egyensúlya. Ezt napról napra kénytelenek megélni a tanárok, a diákok egy része pedig visszaél vele. A rossz kommunikáció sokat ártott a pedagógus társadalomnak.
Legyen az iskola egy olyan sziget, amely megőrzi az értékeket, szeretetteljes légkört teremt és a pozitív énképet gazdagítja – mondta az elnök.

Az ünnepségen vehette át pénzjutalmát 84 kiváló keszthelyi pedagógus; a város összesen 5,5 millió forintot fordított az elismerésekre.

(forrás: Monitor www.monitormagazin.hu)