Színes programokkal készül a Goldmark Károly Művelődési Központ

2020. július 10. (péntek)

Összeállította nyári programtervezetét a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az intézmény a koronavírus-járvány miatt eddig nem hirdethetett eseményeket, júliustól azonban a biztonsági előírásoknak megfelelően rendezhetik meg a megszokott és új fesztiválokat. Idén nyáron a Sétáló utcán és a Balaton-parton tartják ezeket meg.

A reggeli órákban már építették a kirakodóhelyeket a Balaton-parton. Folyamatosan kerültek a helyükre az italok is, valamint a molinókat is elhelyezték már az árusok. A platánfák alatti területen egészen vasárnapig tart a Nyugat-balatoni ízek sétánya. 10 kitelepülővel kezdik el a rendezvényt, a koronavírus-járvány miatt hozott biztonsági intézkedések miatt nem érkezhetnek többen a helyszínre. Zenés-táncos program sem valósulhat meg, így a gasztronómiára helyeződik a hangsúly.

A korábbi évekhez hasonlóan itt rendezték meg a Sörfesztivált és a Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnepet is. Előbbi július 15-től, utóbbi július 29-től várja az érdeklődőket, azonban a színpadi rendezvények ezeken is elmaradnak majd. Augusztus 14-től sem kell lemondaniuk a gasztronómia szerelmeseinek a kültéri rendezvényekről, a Food Truck Show-t ugyancsak megtartják a platánfák alatt.

Ebben a hónapban péntekenként este 7 órától térzenei koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők a Zenepavilonnál. Az előadásokon könnyed dallamok csendülnek fel kamarazenekarok és kisebb együttesek jóvoltából. Szombatonként a Zenepaviloni estéken két-két zenei fellépő műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. Július utolsó hétvégéjén a Keszthelyi Folkfeszt sem maradhat el.

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársainak gyorsan kellett összeállítani a programokat a pandémiás helyzetet követően. Csengei Ágota elmondta, igyekeztek minden igénynek eleget tenni akkor is, ha csak csökkentett üzemmódban rendezhetik meg a fesztiválokat.

„A legfontosabb szempont az volt, hogy az egészségügyi előírásokat be kell tartanunk. Először úgy volt, hogy egyáltalán a belvárosban nem is lesz program, de aztán ezt átgondoltuk, felülírta az az óhaj-sóhaj, hogy azért a belváros sem maradjon program nélkül. Így tegnap már el is indult, tehát minden kedden és csütörtökön a belvárosban este könnyed zenés programot próbálunk meg szervezni. Mi úgy gondoljuk, hogy ez lehet egy folytatása a Street fesztiválnak, de természetesen anyagi lehetőségeink nem voltak, hogy minden este legyen ez a program.”

A belvárosi borfesztiválon is csökkentett létszámban, 10-12 díjnyertes és országosan ismert borászat képviselteti magát augusztus 7. és 9. között a Sétálóutcán. A jelenleg hatályban lévő szabályzat szerint megkötések nélkül augusztus 15-e után lehet nagy fesztiválokat megrendezni. Így az augusztus 20-dikai Szent István Ünnepe már a megszokott rendben zajlik majd.

„Három napon keresztül én úgy gondolom, hogy a keszthelyi és a hozzánk látogató közönség is meg fogja találni az ízlésének megfelelő koncertet és programot. Lesz természetesen tűzijáték, ahogy szokott 20-án este 9 órától. Hogy csak egy fellépőt áruljak el, Wolf Kati is ide fog látogatni ezen a hétvégén.” – tette hozzá az igazagtónő.

Augusztusban a Klassz a pARTon rendezvénysorozaton belül a Festetics-kastélyban, a Zenepavilonnál és a Fő téri templomban is komolyzenei koncerteken vehetnek részt az érdeklődők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7221-szines-programokkal-keszul-a-goldmark-karoly-muvelodesi-kozpont