Színes programokkal várták a vendégeket a Város Napján

2021. június 8. (kedd)

Ismét élettel telt meg Keszthely a Város napja alkalmából. A Fő téren és a Balaton Színházban koncertekkel, gasztronómiai kitelepülőkkel várták a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén. Újdonságként szombaton a város születésnapja alkalmából a múzeumokat ingyenesen látogathatták meg a helyiek, a Balaton-parti attrakciókat pedig kedvezményes áron vehették igénybe. A nem mindennapi lehetőséget sokan használták ki.

Folyamatosan érkeztek a kikapcsolódni vágyók az óriáskerékhez szombaton. A tavalyi év sikerattrakciója idén is népszerű mind a turisták, mind a környékbeliek körében. A helyiek számára a Város Napja alkalmából ebben az évben egy újdonságot kínált az önkormányzat. A sétahajózásnál 30, az óriáskeréknél pedig 50 százalékos kedvezménnyel válthattak jegyet azok a keszthelyiek, akik lakcímkártyájukkal igazolták magukat.

„Igénybevettük a kedvezményeket. Voltunk a gyerekekkel hajózni és az óriáskeréken is. Úgyhogy nagyon örültünk, hogy kedvezményesen sikerült ezeken a programokon részt venni. Nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy köszönjük szépen ezt a lehetőséget az önkormányzat részéről, hogy biztosította ezt a keszthelyi lakosok számára.” – mondta el Zimmenmanné Zuggó Eszter.

Ezen a hétvégén is sokan tettek egy sétát a Helikon Kastélymúzeum parkjában. A megújult kávézó terasza is kedvelt helyszín volt a látogatók körében. A Város Napja alkalmából Keszthely több kulturális intézményébe is ingyenesen látogathattak el a keszthelyiek. A Helikon kastélymúzeumban mintegy félszázan használták ki a lehetőséget.

A Balaton Színház nagyterme is újra megtelt élettel. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fergeteges hangulatú koncertet adott Keszthelyen. A zenekar nem először lépett fel a városban, szeretnek visszatérni ide. A járványügyi szabályozások miatt majdnem egy éve nem tarthattak koncertet közönség előtt, így még nagyobb lendülettel készültek az újratalálkozásra.

„Én elsírtam magam, nekem abszolút euforikus élmény volt, mert azért egy év az nagyon sok idő. És azt hiszem, hogy a színpad – bár soha nem próbáltam semmilyen ilyen tudatmódosítószert – de azt hiszem, hogy kicsit a színpadot talán ahhoz lehetne hasonlítani. És így az elmúlt egy év alatt konkrétan elvonási tüneteim voltak. És a bizonytalanság volt a legrosszabb, hogy nem tudtuk előre, hogy mikor állhatunk ott.”

A Fő téren szombat este retro DJ-műsor zárta a napot. A jól ismert slágerek egyeseket táncra csábítottak, míg mások szívesen beszélgettek ismerősökkel, barátokkal a kihelyezett sörpadok mellett.

https://tvkeszthely.hu/hirek/8112-szines-programokkal-vartak-a-vendegeket-a-varos-napjan