Színpadi szeánsz a kulisszák mögött

2023. szeptember 22. (péntek)

Színpadi szeánsz címmel szervezett kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen. Az eseményre regisztrált színházbarátok a darab elkészülésének titkain kívül a színház múltjába is betekintést nyerhettek. A program az Eszeveszett primadonnák, avagy nyakig a slamasztikában című bohózathoz kapcsolódott.

Másfél óra múlva kezdődik az esti előadás, a színház folyosóján mégis gyülekeznek az emberek. Ennek apropója a Színpadi szeánsz kulisszabejárás és közönségtalálkozó.A program egy rövid történelmi áttekintéssel kezdődött. A látogatók megismerhették a színházépület történetét, és többek közt a folyosón végig felfüggesztett régi plakátok múltjába is betekintést nyerhettek.

Ujság Andrea„Nagyon érdekes volt, mert beláthattunk végre a színfalak mögé. A színház egy rejtelmes, titokzatos világ és jó volt megtapasztalni, így együtt a színészekkel, hogy ők is hogy élik meg a színpadon a történéseket, hogyan készülnek fel egy darabra.”

A művészbejárón most kivételesen a vendégek sétáltak át, és vették birtokba a színpadot. Miután feltérképezték a díszletet, Egyházi Géza, és Csengery Attila színészek osztották meg személyes történeteiket, meglátásaikat a színészi léttel kapcsolatban.

„Én emlékszem, hogy én mindig is nagyon vágytam, kicsit közelebbről megismerkedni, vagy megismerni egy-egy művészt, vagy színészt, vagy énekest és ez, arre azon kívül hogy televízión, vagy interneten lát egy beszélgetést, vagy interjút az ember, nem nagyon van lehetősége. Ez most egy ilyen kivételes alkalom volt a helyieknek” – nyilatkozta Egyházi Géza.

A Színpadi Szeánsz első alkalommal engedett betekintést a kulisszák mögé a keszthelyi Balaton Színházban. Egy turnusba 10 ember jelentkezhetett, azért, hogy ne váljon zsúfolttá és megmaradjon a személyesség varázsa.

Stadler Tímea Kinga, a Balaton Színház igazgatója: „Nagy sikere volt. Akik részt vettek, úgy látom, hogy nagyon belelkesedtek, az elején még félszegen kérdezgettek, de a végén már azt is megkérdezték, hogy milyen bakik szoktak történni, illetve mi is van a színfalak mögött, hogy áll ez össze, úgyhogy úgy gondoljuk, hogy ha a visszajelzések ennyire pozitívak lesznek, akkor ennek lesz mindenképpen folytatása.”

Ezzel az extra programmal célzottan az „Eszeveszett primadonnák, avagy nyakig a slamasztikában” közönségének kedveskedtek, ezért csak az előadásra jegyet váltók regisztrálhattak. Ken Ludwig kortárs amerikai sztárszerző bohózatát két felvonásban, bérleten kívül láthatta a keszthelyi közönség.

Pelikén Péter – Keszthelyi TV

Képek