❗️Tájékoztató❗️ 2020. 05. 15.

2020. május 15. (péntek)

Polgármester beszámolója az elmúlt hét adatairól.

Tisztelt Keszthelyiek!

A héten az alábbi változások történtek városunkban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:
✅A mai adataink szerint hatósági házi karanténban van 72 fő, COVID 19 gyanú miatti elkülönítésben 20 fő, COVID 19 hatósági határozattal rendelkezik 5 fő. Nekik mielőbbi gyógyulást kívánok!
Feloldás eddig 20 fő esetében történt.
✅A szociális ellátási rendszerünket eddig 223 keszthelyi lakos vette igénybe. Élelmiszer csomagokat, csekkbefizetéshez, gyógyszerkiváltáshoz segítséget továbbra is a Polgármesteri Hivatalban az ellatas@keszthely.hu e-mail címen, vagy a 83/505-518-as telefonszámon lehet kérni.
✅A Keszthely Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog segítőcsoport folytatja a szájmaszkok osztását a keszthelyiek körében. Akinek még nincs mosható textil maszkja és szüksége van rá, hívja az Ifjúsági Kerekasztal tagjait a: 0620/26-26-796-os telefonszámon, vagy keresse a Keszthely Összefog segítőcsoportot a facebookon, vagy a 0620/34-88-750-es telefonszámon. Még egyszer köszönöm valamennyiük önzetlen munkáját!
✅A hétvégétől a Helikon Strandot, valamint a Libás Strandot sétányként megnyitjuk a látogatók előtt, de kérek mindenkit, hogy tartsa be a másfél méteres szociális távolságot, és lehetőség szerint viseljen maszkot, vagy arcot eltakaró textilt.
✅A keszthelyi buszmegállókat ezen a héten is minden nap fertőtlenítették a GESZ munkatársai.
✅A keszthelyi játszóterek, szabadtéri fitnesz parkok használata ezen a hétvégén még tilos. Jövő héten, gondos fertőtlenítést követően már azok is szabadon használhatóan lesznek.

Tisztelt Keszthelyiek, a heti adatok továbbra sem mutatnak számottevő emelkedést Keszthelyen, és bízom benne, hogy a fegyelmezett magatartásunknak köszönhetően ez így is marad. A járványnak még nincs vége, továbbra is tartsuk be a szakmai ajánlásokat!

Vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint

polgármester