Tavaszköszöntő rendezvény volt a Család- és Gyermekjóléti Központban

2024. március 29. (péntek)

A rászoruló családoknak szervezett Tavaszköszöntő címmel kézműves rendezvényt a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ. A program a megújult közösségi térben valósult meg, cél, hogy ezt minél több rendezvényre használhassák. Az intézmény szeretné, ha minél több családnak biztosíthatnának olyan lehetőségeket, ahol kikapcsolódhatnak, valamint kipróbálhatják magukat az alkotások megvalósításában.

A húsvéthoz közeledve egyedi tojásokat készítettek kicsik és nagyok egyaránt Kosaras Ildikó önkéntes segítségével.  A népszerű viaszos módszerrel írták meg a tojásokat, majd piros festékbe mártották azokat. Az ünnepkörhöz kapcsolódó szimbólumok mellett saját rajzok is kerültek a felületekre. A technika sokak szerint gyorsan elsajátítható.

„Vannak pálcikák, azt bemártod a viaszba és akkor a tojásra rá kell festeni.” – osztotta meg Leopold Nóra.

Színezést is választhattak a kézműves foglalkozás résztvevői. Szebbnél szebb nyuszik, húsvéti kosarak képei készültek így el. Nem maradhatott el a díszkészítés sem a kínálatból. A tavasz jelképeit, tulipánokat lehetett kivágni és összeragasztani a papírgurigákból. A rászoruló családoknak a Család- és Gyermekjóléti Központ igyekszik minél több programot szervezni, melyek célja a kikapcsolódás mellett a közösségépítés. Erre most még több lehetőségük lesz, hiszen az elmúlt időszakban újult meg a közösségi terük.

„Most a Szalasztó utcai közösségi házban vagyunk, amit nem régen egy pályázatból újított fel az önkormányzat. Ezt a Gyermekjóléti Központ a civilekkel közösen használhatja. Szeretnénk minél több tartalommal megtölteni ezt a helyet, ahol az önkénteseknek, akik csatlakoznak az idősügyi programhoz vagy a kortárssegítő programhoz, lehetőségük lesz arra, hogy minél több dologban kipróbálhassák magukat.  Részt vehetnek kortárssegítő programon és ilyen közösségi néphagyományőrző tevékenységeken.” – ismertette Jakabfi László intézményvezető.

A Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ is csatlakozott az önkormányzat idősügyi koncepciójához, valamint önkéntes toborzást is tartottak a kortárssegítő programhoz. Az utóbbival kapcsolatos képzésen olyan készségeket sajátíthatnak el a jelentkezők, melyek a mindennapjaikban előforduló problémák megoldását lendítik előre. Ilyen a megfelelő kommunikáció, a konfliktus-, illetve a stresszkezelés.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek