Tavaszköszöntő úszás

2019. március 27. (szerda)

Keszthelyen már hagyománya van a szilveszteri csobbanásnak és a kora tavaszi balatoni csobbanásnak is. A hét végén még az idő is kedvezett a bátor fürdőzőknek, akik Schirilla Györggyel együtt mártóztak meg a hat fokos vízben. A tavaszköszöntő úszáshoz egyre többen csatlakoznak.
Bátorságukról tettek tanúbizonyságot a Balaton vizében tavaszköszöntő úszás résztvevői. A hagyományos keszthelyi programon az idén 12 vízimádó próbálta ki a Balatont kora tavasszal. Az úszók a szigetfürdőtől a strandig úsztak a Balatonban. Volt akinek nem volt újdonság a hideg víz, többször is megmártóztak már a jeges tóban,de volt olyan úszó,aki első alkalommal merészkedett a hat fokos vízbe.

” Elsőre nagyon fáztam, lábfejem majdnem lefagyott, de mire elértünk a közepéig a távnak addigra már teljesen jó volt. Azt nem gondoltam,hogy a srácok ennyire komolyan veszik, hogy egy kicsit ott elbliccelődünk benne, de addigra már nem fáztam.”-mondta Szekeres Balázs.

A Nemzet Rozmárja, Schirilla György is együtt úszott a többiekkel. Évről-évre részt vesz a keszthelyi tavaszi úszáson. Nem csupán saját örömére fürdött a Balatonban, hanem a parton állók figyelmét szerette volna felhívni a hideg víz jótékony hatása mellett számos fontos dologra.

„Gyakorlatilag három dologra, az egészségre, a bátorságra és a jó kedvre. Hiszen ha az egészség és bátorság meg van, az nagyon fontos. Tavasszal meg ha az embernek jó kedve van, akkor az szerintem egész évben a következő tavaszig elviszi.”- emelte ki Shirilla.

A keszthelyi évbúcsúztató csobbanás és a tavaszi úszás szervezője és aktív résztvevője a hangulatos programon mutatta meg azt az elismerést amit nem régiben tevékenységéért kapott.

„Én nagyon örülök ennek a kitüntetésnek,megmondom őszintén nagyon váratlanul ért. Nemes Klára képviselőasszonytól,a sportért felelős képviselőtől kaptam ezt. Igazából azért mert most már pár éve csinálom ezt a rendezvényt, ami őscsobbanás néven szerepel. Hála Istennek azt mondanám nagyon sok embert megmozgattam.”- mondta el az aktív szervező Ferenczi Ottó.

A bátrak és a közönség is jól szórakozott a szombati fürdésen aminek a 20 fokos meleg, a napsütés is emelte a hangulatát.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/5877-tavaszkoszonto-uszas?fbclid=IwAR2IYk4I2Yel6ZaLlTRNx4DqzHzRADqtw_wkwqU3YFuINo5A4TmgFBM6FVs

Nádler Róbert videója az eseményről:
https://www.youtube.com/watch?v=5wm314FcD3g&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Fhb1ebCU6OBOqNt_eLj6NpLcwfC7j2Fmq7EyxGHUcCtgBbJgnBQDeiiY