Teadélután az iskolában – az ovisoknak

2022. december 15. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Tradíció a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában, hogy a már a karácsonyi időszakban meghívják az intézménybe azokat az ovisokat, akik ősszel kezdik a tanévet. Tegnap rendezték meg az “Ovis adventi teadélután” névre keresztelt ismerkedő programot.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulói műsorral kedveskedtek a megjelent ovisoknak és szüleiknek. Már régebb óta szokás ebben az intézményben, hogy jóval a tanévkezdet előtt megkezdik a jövendőbeli elsősök iskolába szoktatását.

Kiss Mátyás azt mondta: azért készül ebbe az iskolába, mert a testvérei is ide járnak. Anyukája, Kissné Börczi Nikoletta hozzátette: „A legnagyobb fiam hatodikas, és ide jár három gyermekem. Így nem volt kérdés, hogy a Matyinál is ezt az iskolát választjuk. Már várja egyébként, és örül, hogy majd megtanulhat írni, olvasni.”

A műsort előadó negyedikesek jövőre már felsősök lesznek, így osztályfőnöküktől elköszönnek. Benkő-Csom Andrea nem marad osztály nélkül: ő kapja meg majd az elsősöket. A rendezvényen már találkozhattak vele a gyerekek és a szülők. Így vélekedett: „Nagyon jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek az iskolával, a leendő elsős tanító nénikkel, és úgy jöjjenek majd első osztályba, hogy már ismerik az iskolát. Ezelőtt is, amikor a mostani negyedikeseink lettek elsősök, ővelük is már megismerkedtünk jóval előtte, és már úgy jöttek, hogy mindenkit ismertek, egymást is ismerték, ami nagyon fontos volt. Tehát már úgy jöttek – nem egy idegen környezetbe jöttek, hanem ismerték a tanító néniket, egymást, és szerintem sokkal hamarabb beszoktak így a gyerekek az első osztályba.”

Általában az adventi időszakban tartják a teadélutánt az iskolában. Nem csak műsorral készülnek a gyerekek számára, hanem együtt táncolnak néhány dal erejéig, valamint – a rendezvény nevéhez híven – megvendégelik őket egy kis forró teára. „Az úgynevezett adventi teadélutánunk, ami egyrészt az adventi ünnephez kapcsolódik, és a karácsonyra való ráhangolódást segíti. Másrészt az óvodások számára biztosítjuk ezt, akiknek egy kicsit az „ismerkedés az iskola világával” hangulatát készíti elő. Ezt kapcsoljuk össze a karácsonyi ünnepkörrel” – mondta el Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolába jövő év tavaszán, a húsvéti ünnepeket követő időszakban lehet majd jelentkezni. A felvenni kívánt elsősök tervezett létszáma harminc fő.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/9883-teadelutan-az-iskolaban-az-ovisoknak

Képek