Tegyél jót Keszthely! felhívás

2020. december 11. (péntek)

Tegyél jót Keszthely! néven indított adománygyűjtési akciót az önkormányzat civil szervezetekkel összefogva. Az idei évben a járványhelyzetre való tekintettel nem csak a rászorulóknak gyűjtenek, hanem azoknak az idős embereknek is, akik magányosan töltik a karácsonyt. Az adományokat két gyűjtőponton lehet leadni, a csomagba olyan tartós élelmiszereket várnak a szervezők, amelyek felkerülhetnek az ünnepi asztalra.

A karácsony jellemzően a jótékonyság, az adományozások időszaka. Számos szervezet indít ilyenkor gyűjtés, hogy a rászorulók számára is kerüljön ajándék a fa alá és étel az ünnepi asztalra. Az idei karácsony világszerte rendhagyó módon zajlik, a pandémia miatt sok család nem tud együtt ünnepelni. Éppen ezért Keszthely városa az idén nem csak a rászorulókra gondolt, hanem azokra is, akik magányosan töltik az ünnepet.

„Arra gondoltunk, hogy Keszthely mivel már az idei évben is nagyon sokszor megmutatta, hogy milyen jól össze tudnak fogni az itt élő emberek. Arra gondoltunk, hogy most legyen az összefogás tárgya, hogy azok az emberek, akik idős emberek, keszthelyi emberek, akik nem tudnak találkozni a rokonsággal, a családtagokkal az advent illetve a karácsonyi időszakban sem, nekik szervezünk egy olyan gyűjtést, amivel a karácsonyi asztalra olyan tartós élelmiszereket tudunk juttatni – például méz, szaloncukor, lekvár és lehet hosszasan sorolni – ami egy kicsit talán az ünnep hangulatához hozzá tud járulni.” – tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A Tegyél jót Keszthely! elnevezésű adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat, aki szeretne hozzájárulni az idősek karácsonyának szebbé tételéhez. A csomagokba olyan élelmiszereket várnak a szervezők, amelyek felkerülhetnek az ünnepi asztalra és igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak az otthonokba. Így például szaloncukorot, aszalt gyümölcsöt, szörpöt, üdítőt és más hasonló élelmiszereket lehet adományozni. A csomagok szétosztásában az önkormányzat mellett több szervezet is segít.

„Az önkormányzat mellett ugyanúgy a Keszthely Összefog csoport, a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal illetve a Máltai szeretetszolgálat fog segédkezni abban, hogy eljussanak a rászorulókhoz, illetve azoknak, akiknek igénye van. Itt nagyon fontos, hogy nem csak rászorulóknak gyűjtünk, tehát ez nem egy szociális alapú adománygyűjtés most az idei, hanem mindenkihez, aki egyedülálló, egyedülálló idős ember.” – tette hozzá a polgármester.

Az adományok egyik gyűjtőpontja a Balaton Színház jegyirodája. A gyűjtés pénteken kezdődött, egyelőre két csomag érkezett a színházba. Ebben szaloncukor, üdítő és konzerv várja majd, hogy meglepetést okozzon. A jegypénztárban hétköznaponként 9 és 16 óra között lehet leadni a csomagokat.

„Az adományokat a Balaton Színház jegypénztára mellett a Hévízi út 48. szám alatt is le lehet adni. Az adományok mellett információval is lehet segíteni. A szervezők azt kérik mindazoktól, akiknek tudomásuk van olyan egyedül élő, idős emberekről, akik magányosan töltenék a karácsonyt, vagy rászoruló családokról, házaspárokról, hogy jelezzék azt a Keszthely összefog csoport illetve az Ifjúsági Kerekasztal elérhetőségein. A Keszthelyi Televízió Híradóját Regman Karola tudósította.”

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7657-tegyel-jot-keszthely