Több mint 200-an iratkoztak be a Könyves Vasárnapon a könyvtárba

2022. október 19. (szerda)

Sikeres volt ebben az évben is az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat. A program zárásaként a Könyves Vasárnapot és kiállításmegnyitót is tartottak a Fejér György Városi Könyvtárban.

Délelőtt 9-től érkezhettek a jelenlegi és leendőbeli olvasók, akiket ingyenes beiratkozással vártak a Fejér György Városi Könyvtárban. Ezen a napon elengedték azoknak az olvasóknak a késedelmi díjat, akik a kölcsönzési határidőn túl sem vitték vissza a könyvtári könyveket. Több olyan érdeklődő is érkezett a beiratkozásra, akiknek korábban nem volt még olvasójegyük.

„Mindenképpen terveztem a könyvtárba való beiratkozásomat. Eddig a férjemet bíztam meg, hogy hozzon számomra könyvet. De mióta nyugdíjba mentem, azóta nagyon sokat tudok most már így olvasni és a hölgyek szóltak, hogy a mai napon, vasárnap ingyenesen lehet beiratkozni és éltem a lehetőséggel.” – mondta el Pál Andrea.

Az olvasóteremben a Neked mennyit ér? akció keretében választhattak maguknak könyvet az érdeklődők. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat sikeres volt idén is. A zárónapon nyílt meg az olvasóteremben a könyvtár 70 évéhez kapcsolódó kiállítás. 1952-ben alapították a keszthelyi könyvtárat, aminek eredetileg a Helikon Kastélymúzeum márványterme adott helyszínt. Jelenlegi helyére később került. A tárlaton korabeli kiadványok és tárgyak tekinthetőek meg.

„Hosszas vita, gondolkodás után megkaptuk a Zeppelin téri épületet. Egy régi építőipari szövetkezetnek az épülete ez, amihez egy új fogadóterem és olvasóterem épült.” – ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

Ezen a napon nyitották meg egy fiatal fotográfus, Bihari Dániel kiállítását. Erről édesapjával, Bihari Puhl Leventével beszélgettek. Dániel elmondta, hobbiként foglalkozik a fényképészettel, leginkább absztrakt képeket szeret készíteni, bármi megihleti.

„Tájtól elkezdve én az absztrakt dolgokat szeretem jobban, amik elvont dolgok, képek, meglátási mód. Minden, szinte bármi, amit szépen lehet fotózni, meg érdekes nagyon. Pár képeken is látszik, hogy sok ilyen elvont dolog is van.”

A programokról pozitív visszajelzéseket kaptak a bibliotéka munkatársai. A Fejér György Városi Könyvtárba ebben az évben 216 olvasó iratkozott be.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9654-tobb-mint-200an-iratkoztak-be-a-konyves-vasarnapon-a-konyvtarba