Több mint 300-an futottak az Öböl Félmaratonon

2024. március 22. (péntek)

Négy év kihagyás után ismét megrendezhették a Balaton Szupermaratont. A négynapos futóverseny csütörtökön indult, a második napon érintették Keszthelyt. A városban azonban nem csak váltópont volt, innen startolt a 14. Öböl Félmaraton is.

A négynapos megmérettetés kiemelt és résztvevői létszámát tekintve legnépszerűbb versenyszáma az Öböl Félmaraton. Ez Keszthelyről indult. A rajt előtt folyamatosan melegítettek be a futók, akik az ország több részéről érkeztek. Ennek a csapatnak a tagjai helyiek és szolnokiak. Többször vettek már részt a megmérettetésen.

„Negyedik alkalommal. Baromira jó, mindenki szereti. Van egy csapatunk és évek óta idejárunk végül is.” – mondta el Kosaras Gábor.

Pontosan 11 órakor startolt el a mezőny. Több mint 300-an neveztek az Öböl Félmaratonra. Az eseményen a látássérültekért is futottak, őket Csonka Ferenc képviselte. A gyengénlátó sportolót Bánhegyi Renáta képviselő, valamint több keszthelyi is kísérte.

„Úgy gondolom, hogy a futás egy nagyon fontos dolog, gyakorlatilag ezt szokták mondani, hogy a láb mindig kéznél van, tehát a legegyszerűbb sportolási mód és nyilván akik fogyatékkal élnek, nekik is szükségük van erre a mozgásra.”

A mezőny a Balaton körüli kerékpárúton futott. A tó körüli rendezvények mindig népszerűek, hiszen felfedezhetik a téli magyar tenger szépségeit. Azt az arcát láthatják sport közben, amit kevesebben ismernek.

„Ez négy nap buli, négy nap barátság mindenkinek. Annak is, aki csak egy nap indul, következő napokon jöhet szurkolni a barátoknak. A csapatok négy napig együtt közlekednek, járják végig a Balaton legszebb helyszíneit.” – osztotta meg Korfanti Csaba a Budapest Sportiroda sportigazgatója.

Az egész megmérettetésen több mint 2000-en vettek részt. Az Öböl Félmaraton nevezőinek Szigligetig kellett teljesíteniük a 21,1 km-es távot, de a szupermaratonosoknak is itt volt a második napi céljuk. A hétvégén Badacsony-Balatonfüred, valamint Balatonfüred-Siófok útvonalakon futnak még.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek