Toborzó iroda nyílt Keszthelyen

2019. július 16. (kedd)

Az országban elsőként Keszthelyen nyílt meg megyeszékhelyen kívüli toborzó iroda július elején. A szombaton átadott helyiség nem csak a helyiek, hanem a környező települések részére is lehetőséget ad arra, hogy az önkéntes-jelöltek megismerhessék a tartalékos munkát. A megnyitón ünnepélyes keretek között írta alá szerződését az első önkéntes.
Ünnepélyes keretek között adták át a toborzó irodát. A helyiség jellegzetessége, hogy ez az első olyan létesítmény, ahol az ügyfélszolgálati munkát a toborzók és a zászlóalj állománya együtt látja el a még pontosabb tájékoztatás érdekében. Az eseményen részt vett Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, aki elmondta, a megyében jelenleg 75 tartalékos kötött már szerződést a Honvédséggel. A keszthelyi iroda még több jelentkezésre adhat lehetőséget.

„A tartalékosok toborzása egyik elsődleges feladat itt most a megyében nekünk is. És ahhoz, hogy a fiatalok, illetve azok, a nem csak fiatalok, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt megfelelő információkat kaphassanak a választott területről. És ehhez kiváló infrastruktúra a jelenleg megnyílt toborzó iroda.”

A Honvédség megkeresését a Keszthelyi Önkormányzat üdvözölte. Nagy Bálint alpolgármester elmondta a haza védelme minden szempontból fontos.

„Az országban az elsők között vagyunk Keszthelyen akik egy ilyen típusú belvárosi irodát, toborzó irodát tudunk most avatni ünnepélyes keretek között. És az önkéntességből fakad az is, ami nagyon fontos, hogy segít, hozzájárul a hazaszeretet növeléséhez, a lokálpatriotizmus erősítéséhez és ez által a keszthelyi közösségeknek az erősítéséhez is.”

A megnyitón Dr. Böröndi Gábor altábornagy elmondta, a város nagy segítséget nyújt ezzel a haderőnek. Kiemelte, az önkéntesek szerepe nagyon fontos a honvédség életében.

„Visszaintegrációja a Magyar Honvédségnek, visszaközelítése a társadalomhoz. Az a kötelék ami volt a sorkatonaság időszakában, az elszakadt. Ezt szeretnénk újjáépíteni, hogy megkapjuk, azt a társadalmi támogatást, ami szükséges ahhoz, hogy egy hiteles, ütőképes magyar honvédség jöjjön létre.”

Az avatón írta alá szerződését az első keszthelyi önkéntes, Kalotsa Gergely. Mint elhangzott, a jelentkezőknek nem csak erőnléti, pszichikai felkészítésen is részt kell venniük az évi 15 napos kiképzésen.

„Ez nagyon fontos, hogy megfeleljenek és hát kiegészíthetik. És hát készülnünk kell. Reméljük, hogy háborús helyzetben soha nem kell beavatkozni, de a háborún kívül nagyon sok minden másban is katasztrófavédelembe is tudnak segíteni.” – mondta el Manninger Jenő.

Az iroda létrehozása előtt 12 fő volt a keszthelyi járási század létszáma, július eleje óta már 9 fő jelentkezett területvédelmi tartalékos szolgálatra.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6215-toborzo-iroda-nyilt-keszthelyen?fbclid=IwAR1sQYqOu6H1oqUJWpX34ci42DMl1E8JHpgfDhXzjFSnQ2viHjv2GbUKQVs