Új tornaterem a Zöldmezőben

2023. szeptember 20. (szerda)
KesztHelyi identitás

Megújult a Zöldmező utcai iskola tornaterme. Az intézmény egy sportáruházlánc pályázatán nyert több mint 4 millió forintos támogatást. A projekt során újrafestették a falakat és teljesen új padlózatot kapott a terem. A beruházás kiemelten fontos volt, hiszen 39 éve nem volt felújítva a helyiség.

A gyerekek már birtokba is vehették az új tornatermet. A Zöldmező utcai iskola 1984-ben épült, ugyanekkor készült el ez a helyiség is. Azóta történtek kisebb felújítások, de összességében nem tudott megújulni a terem. A régi padlózat nagyon rossz állapotban volt, ennek a cseréjére pályázott az intézmény. A tornatermet 170 diák használja napi szinten, akiknek a testi-lelki fejlődésükhöz is hozzájárul a mozgás. Emellett a sérült fiatalok fejlesztésében is fontos szerepet játszik.

„A mozgásfejlesztés az – úgy gondolom – mindennek az elengedhetetlen alapja. Az, hogy mindennemű mozgást kipróbálhassanak, ezáltal a kognitív képességek is fejlődnek, illetve a mozgásban és a sportban elért eredmények kihatnak pozitívan a személyiség fejlődésére is, a későbbiekben a tanulásra is.” – tájékoztatott Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója.

A Zöldmezőben nem csak a mindennapos mozgás, az egészséges életmód szintén fontos. Kiemelt szerepet kap a tehetséges sportolók felkészítése is. A tornaterem átadóján elhangzott, az itt dolgozó pedagógusok munkája átfogóbb és nehezebb a sérült gyerekek miatt, de az eredmények jól láthatók. Az infrastrukturális beruházások pedig hozzájárulnak az oktatás hatékonyságához. Manninger Jenő, Keszthely polgármestere arról beszélt, minden oktatási intézményt érintő beruházás kiemelten fontos a városnak.

„Nagyon jó, hogy kiegészítik ezek a céges pályázatok az egyébként önkormányzati és állami pályázatokat. Ez egy olyan iskola, ami különösen rászorul, hiszen ide általában hátrányos helyzetű, mozgásukban is problémákkal rendelkező gyerekek járnak. Nagyon fontos a testnevelés, és az ezzel kapcsolatos mozgáskoordinációknak a tanítása. Úgyhogy mi csak köszönni tudjuk, hogy ezzel is hozzájárultak, hogy itt jobb körülmények között tudnak nevelni és tanítani a tanárok. Ez egy nagyon fontos iskolája Keszthelynek, nemcsak Keszthelyt, hanem a térséget is ellátja.” – emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A sportpadlózat megújítása mellett ki is festették a termet. A Zöldmező utcai iskola természetesen pályázik tovább, szeretnének új eszközöket beszerezni és további fejlesztéseket megvalósítani.

Regman Karola – Keszthelyi TV

Képek