Újra kerékpároztak a Pelso Társaság tagjai

2021. június 29. (kedd)

Tizenegyedik alkalommal pattantak kerékpárra a Pelso Társaság tagjai, hogy Keszthelyről indulva, nagy túrával népszerűsítsék a térséget. A baráti találkozón, a nagy meleg ellenére is sokan vettek részt. A túra, egy kellemesen eltöltött tízórai után a Városháza elől indult ma délelőtt.

Már fél tíztől érkeztek a kerékpárosok a Városháza elé, hogy részt vegyenek a Pelso Társaság hagyományos kerékpártúráján. A térségi közösségépítés céljából indított programhoz minden évben csatlakoznak kerékpározók.

„Szeretek kerékpározni. Ez egy nagyon jó mozgás és egyedül is meg csoportosan is . Úgyhogy most ez lesz az első nagyobb túra csoporttal. Kíváncsi vagyok hogy sikerül. Ilyen nagy melegben.”- mondta Rajcsányi Géza.

A kerékpárosok nagy része az első szervezett túrától fogva részt vesz a csapatépítő, erőt próbáló kerekezésen.

„Azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy együtt ebben a térségben, a nyugat – balatoni térségben tegyünk valamit közösen, s nem csak Keszthelyért, hanem az egész térségért is.”- mondta el Drt. Kovács Ernő.

A kerékpártúra tizenegyedik alkalommal lett megszervezve. Minden évben más a kiindulópont. Az idén Keszthelyről tekertek a Kis-Balatonig. A város polgármestere, Nagy Bálint üdvözölte a hőségben várakozó bringásokat.

„Minden évben ez az aktív társaság Keszthelyi vagy gyenesdiási – mikor hogyan – indulással végigmennek a környező településeken, s egy nagyon jó, azt gondolom, civil, csapatépítő és közösségépítő programot tartanak ilyenkor,amit azt gondolom, minden önkormányzat, minden polgármester ilyenkor nagyon nagy örömmel és szívesen fogad, mert lehetőség van arra, hogy egy kicsit kötetlenül beszélgessünk.”- nyilatkozott Nagy Bálint.

A rövid, de tartalmas beszélgetés nem maradt el. A város vezetője a hivatal dísztermében vendégelte meg az egyre bővülő létszámú kerékpáros csoportot. A közösen elfogyasztott tízórait követően a pattantak kerékpárra a túrázók. A Sétáló utcából kerekeztek át a városon Hévíz irányába. A Keszthely-Hévíz kerékpárút pihenőjében a program koordinátora, a társaság elnöke Horváth Imre, az idei túráról a következőket mondta.

„A cél az annyi,hogy érezzük jól magunkat. Ugyan péntek van és munkanap, de sokszor az emberek azt gondolják, hogy péntek, dolgozni kell. Kérem szépen mindenkinek mondanám, hogy ez egy munka is. A környékről összejöttek az emberek, a környékről összejött az értelmes emberek egy jelentős része és beszélgetünk. Beszélgetünk Keszthelyről, beszélgetünk Hévízről, beszélgetünk a környékről. Beszélgetünk arról, hogy esetleg mi jót lehetne itt tenni,s igyekszünk elvinni a környéknek a hírét.

Míg a korábbi években a Pelso Társaság túrái 75 km-es távon zajlottak, az idén a nagy meleg miatt 45 kilométeres távot terveztek a résztvevők.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8169-ujra-kerekparoztak-a-pelso-tarsasag-tagjai