Vállalkozók segítenek a Keszthelyi Kórház dolgozóinak

2020. december 11. (péntek)

1 millió forintot szeretnének összegyűjteni az egészségügyi dolgozók számára a Segítsünk a hősöknek akció keretében. Az összefogáshoz csatlakozott Fiatal Vállalkozói Összefogás Egyesület, a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület illetve a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal is. Eddig 250.000 forint gyűlt össze, hozzájárulni december 20-ig lehet. Azonban nem csak pénzadománnyal kedveskednek a vállalkozók, legutóbb 420 csomag szaloncukrot is kaptak a kórház és a mentőállomás dolgozói.

A kórház elé érkeztek meg a szaloncukrok. A jelenlévő jótékonykodók elsőként a Keszthelyi Mentőállomásra vitték el a csomagokat. A felajánlott 420 csomagnyi szaloncukorból minden mentő kapott egyet-egyet. Az összefogáshoz a fiatalok mellett helyi vállalkozók is csatlakoztak. Így szerepel a felajánlások között a több mint félmillió forint értékű szaloncukor, mellyel az volt a céljuk, hogy az egészségügyi dolgozók arcára is mosolyt csaljanak.

„Úgy gondoljuk, hogyha már helyi vállalkozás vagyunk, akkor kik azok, akik ne támogatnák őket. Hiszen egész évben értünk vannak és ebben a nehéz időszakban, amit át kell élniük és a mindennapi nehézségeket elviselni, én azt gondolom, hogy ez a fő cél, hogy kicsit megszépítsük a karácsonyukat.” – mondta el Rácsai Marianna a Lissé Édességgyár kereskedelmi vezetője.

A kórház dolgozói számára is átadták a csomagokat. Az ötletgazdák személyesen is megköszönték az egészségügyi szakemberek munkáját. Hanzl Bence elmondta, az ötlet személyes indíttatású volt, hiszen hozzátartozójukat is kezelték a Keszthelyi Kórházban. Ezt is meg szerették volna köszönni. Tettükkel példát is szeretnének mutatni másoknak, hogyha van lehetőségük, akkor segítsenek.

„A célunk ugye legalább az egymillió forint, az a rövid távú cél. A hosszú távú célunk talán az lenne, hogy ez minden egyes évben megismétlődjön. Illetve, hogy minél többen segítsenek alapvetően a kórháznak, hiszen példát kell szerintem ebben mutatni. Ők mindennap elég komoly munkát végeznek és szeretnénk nekik segíteni és egy kis boldogságot nyújtani nekik.”

Csütörtökig mintegy 20 vállalkozó által több mint 250.000 forint gyűlt össze. A Keszthely és Térségi Vállalkozók Klubja Egyesület és a Fiatal Vállalkozói Összefogás Egyesület mellett a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal tagjai is segítenek a gyűjtésben.

„Az Ifjúsági Kerekasztalt is pont ezért hoztuk létre, hogy a környékben minden fiatal tudjon segíteni a hasonló eseményeknél. A mai alkalom is egy remek példa, hogy mi fiatalok is tudunk tenni a város életében, és ezért tudtunk a Fiatal Vállalkozókkal is együtt dolgozni és reméljük minél több vállalkozó tud hozzánk csatlakozni.” – osztotta meg Horváth Tamás alenlnök.

Az összegyűlt pénzösszegből a kórház vezetésével egyeztetve elsősorban munkaruhát szeretnének a COVID intenzív és a COVID belgyógyászaton tevékenykedő szakdolgozók számára. A hozzájárulásokat december 20-ig várják. Támogatni a Facebook-on található Segítsünk a hősöknek – Vállalkozók a keszthelyi kórházért! elnevezésű oldalon található elérhetőségeken lehet.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7660-vallalkozok-segitenek-a-keszthelyi-korhaz-dolgozoinak