Változtak a parkolási díjak

2023. május 12. (péntek)

Változott a parkolás díjszabása Keszthelyen. Már az idegenforgalmi szezon szerinti árakat kell fizetni szeptember 30-ig.

Ennek megfelelően a hét minden napján 8 és 18 óra között a kiemelt díjövezetekben 400, a piros díjövezetben 320, a sárga díjövezetben pedig 240 forintot kell fizetni óránként. A közterületi díjfizetést jelenleg 64 parkolóautomata biztosítja. Az üzemeltető VÜZ Kft. tapasztalata az, hogy évről évre csökken a pótdíjazások száma, a fizetési morál javul. Népszerű a telefonos kiegyenlítés, hiszen kényelmesen, és gyorsan igényelhető így a parkolójegy. A Balaton-parton már kártyával is lehet fizetni. A helyieknek több kedvezmény is van. A Keszthelyen állandó lakcímmel rendelkezők a „Hello Keszthely” applikáción keresztül a város több, forgalmasabb helyén 1 órát ingyen parkolhatnak. Továbbra is meg lehet váltani a heti, havi, illetve az éves bérleteket.

„Nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel az év elejétől kezdődően. 8500 forintos áron a sárga övezetes bérletet kaphatnak, 9000 forintért az I. és II. díjövezetre is érvényes bérlet vásárolható. És ha minden övezetben meg szeretnének állni az összes parkolóban, 25.000 forint lakosoknak egy évre.” – osztotta meg Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

https://tvkeszthely.hu/hirek/10346-valtoztak-a-parkolasi-dijak

Képek