Villanyautósok találkoztak

2020. szeptember 29. (kedd)

A Tesla, a BMW és a Nissan elektromos autói is felvonultak a hétvégén a Festetics-kastély parkjában. A villanyautósok harmadik alkalommal találkoztak Keszthelyen, az idei programra minden eddiginél többen, mintegy 160-an regisztráltak. A rendezvény célja a közösségépítés, az elektromos autók népszerűsítése és a tapasztalatcsere. A résztvevők a Balaton-partra is ellátogattak szombaton.

Különleges vendégeket fogadott szombaton a Helikon Kastélymúzeum. A hátsó parkban elektromos autó tulajdonosok találkoztak, akik az ország minden pontjáról érkeztek Keszthelyre. A programot nem először szervezték meg a városban, a rendezvény célja a közösségépítés és a villanyautók népszerűsítése. A tulajdonosok nagy örömmel vettek részt a rendezvényen, a saját autójuk bemutatása mellett megcsodálták a többi járművet, és a találkozó jó alkalom volt a tapasztalatcserére is.

„Ez egy közösség, ahova azt gondolom, hogy jó tartozni mindenféle szempontból. Nem csak a környezettudatosság miatt, hanem egy baráti társaság van itt, nagyrészt ismerjük egymást. Még viszonylag nem elterjedt Magyarországon az elektromos autózás, ezért sokkal személyesebb a hangvétel ezen a találkozón, mint a többi ilyen autós találkozón, a résztvevők kis száma miatt elsősorban.” – mondta egy résztvevő, Szeghy Balázs.

A villanyautós találkozó évről évre egyre népszerűbb, az idén mintegy 160-an regisztráltak a programra. A Festetics-kastély parkja 85 autót tudott fogadni, itt azonban az elektromos autók széles palettája bemutatkozott. Az érdeklődők szemügyre vehették a kis hatótávolságú, inkább városi közlekedésre tervezett járműveket, de bemutatkozott a Tesla is, amelynek az egészen futurisztikus X modelljét is meg lehetett nézni testközelből. A találkozó a tapasztalatcsere mellett gyakorlati célokat is szolgált.

„Jelen pillanatban nagyon kevés a villanyautó töltőhálózat, ennek a bővítésére nagyon nagy szükség van. A villanyautósoknak nagy hajtóereje van ebből a szempontból. Részt veszünk különböző találkozókon és próbáljuk a lakossággal, magánszemélyekkel, vállalkozókkal is megismertetni ezt a fajta közlekedési lehetőséget. Mindenféleképpen egy jó és gazdaságos dologról van szó, attól függetlenül, hogy az autó egy drága és nagy befektetés első körben, viszont az egészségünk szempontjából nagyon-nagyon fontos, a környezetvédelem szempontjából is nagyon-nagyon fontos.” – tájékoztatott a főszervező, Szabó András.

A Keszthelyi Villanyautós Találkozó résztvevői egy zöldenergiával foglalkozó cég által biztosított zöldárammal juthattak el a rendezvényre. A szolgáltató által nyújtott kedvezményes zöldáramú töltési lehetőséget egy hónapig vehetik igénybe a regisztrálók. A találkozó résztvevői a Festetics-kastély parkja után a Balaton-partot is meglátogatták.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7444-villanyautosok-talalkoztak