Zajlanak az útfelújítások

2024. március 26. (kedd)
KesztHelyi identitás

Több utcát és járdát is felújítanak a városban a következő időszakban. Egyes helyszíneken már meg is kezdődtek a munkálatok, miután az időjárás lehetővé tette. A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás arra, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák, ezek száma folyamatosan bővül. A forgalomkorlátozások miatt a lakosság türelmét és megértését kérik.

A Kisfaludy utcában is zajlanak már a munkálatok. Régi vágy válik valóra, hogy a rossz állapotú út megújulhat. Az előzetes tervek szerint várhatóan a következő héten aszfaltoznak itt.

A Vásár tér és a Zsidi út közös szakaszán a szegélyezést már befejezték. Több részen problémás a felület, ezért kell ezt is megcsinálni. Az út mellett található parkolót is újra fogják aszfaltozni, ennek az előkészületei is zajlanak.

„Az elmúlt évben és most is az önkormányzatnak sikerült olyan jól gazdálkodnia, hogy mintegy 500 millió forintot tudunk fordítani a belterületi utak felújítására, korszerűsítésére. Ez azt jelenti, hogy ezen a környéken is és a város több részén járdaszegélyeket újítanak fel, burkolatot újítanak fel azokon a helyeken. Egyrészt szempont volt a forgalom nagysága, másrészt meg a burkolat állapota, illetve járdákat építenek. Összességében ilyen nagyságrendben nem csak a belvárosban, hanem a város egész részén több területen is.” – mondta el Manninger Jenő.

A 6. számú körzetben tavaly megújult a Martinovics és a Mátyás király utca egy-egy járdaszakasza. Ez várhatóan a Táncsics utcában folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetételével. A Rákóczi téren is van mit renoválni, ezt is elkezdték már.

„Nagyon fontos a bevezető szakasz után magának a Rákóczi téri parkolónak a felújítása. Nekem kiemelt célom az, hogy itt a Rákóczi téren megújíthassuk a parkolót, de ezt több együttműködésnek kell megelőznie. Ugyanis nem elég a parkolónak a megújítása, hanem nagyon fontos, hogy a Rákóczi téri zöldterületet is megújítsuk. Tehát tájépítészi felmérésekkel és dokumentumokkal már, hogyha megtörtént a terület felmérése, akkor a parkoló felújítását is meg lehet kezdeni.” – fogalmazott Sáringer-Kenyeres Marcell képviselő.

Javítanak még a Goldmark utcában, de tervben van a többi között a Csik Ferenc sétány megújítása, illetve a Vaszary Kolos utca rekonstrukciójának folytatása is. Manninger Jenő elmondta, most a sok apró munkán van a hangsúly. A későbbiekben az uniós forrásokból is terveznek útkorszerűsítési programot.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek