Hirek

4832 találat
Hagyományos Mikulás Kupán vetélkedtek
Hagyományos Mikulás Kupán vetélkedtek 2023. december 5. (kedd) Hosszú éves hagyományt élesztettek újra a Csány –Szendrey AMI-ban. A COVID óta nem volt decemberben nagy közösségi rendezvény. Szombaton újra versenyezhettek az alsó tagozatos osztályok tanulói és a szülők a Mikulás kupáért. A jó hangulatú Mikulás váró rendezvényen a gyorsaság és az ügyesség kapott főszerepet.
Elhunyt Réthelyi Jenőné
Elhunyt Réthelyi Jenőné 2023. december 5. (kedd) Dulcz Éva 100 éves volt.
Jubilál a KÉSZ helyi szervezete
Jubilál a KÉSZ helyi szervezete 2023. december 4. (hétfő) Megalakulásának húsz éves évfordulóját ünnepelte a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének keszthelyi csoportja. Léber Mihály akkori plébános kezdeményezésére, Kondorosy Előd vezetésével csaknem ötven fős létszámmal csatlakoztak az országos kezdeményezéshez. Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
Adventi gyertyagyújtásra gyűltek össze a Helikon Liget Egyesület tagjai
Adventi gyertyagyújtásra gyűltek össze a Helikon Liget Egyesület tagjai 2023. december 4. (hétfő) A legfontosabb az egymásra figyelés! Erre hívta fel a Helikon Liget Egyesület gyertyagyújtási ünnepsége a figyelmet. A korábbi évekhez hasonlóan, a civil szervezet műsorral egybekötött adventi programján sokan részt vettek a városrészből.
Fellobbant az adventi gyertya első lángja
Fellobbant az adventi gyertya első lángja 2023. december 4. (hétfő) „Jézus születésére,az igazi szeretet megszületésére készülünk!” Advent első vasárnapján , Keszthelyen is felgyúlt az első gyertya lángja. A meghitt, ünnepélyes pillanatra sokan gyűltek össze a Fő téren, a város koszorújánál.
Múzeumpedagógusok találkoztak
Múzeumpedagógusok találkoztak 2023. december 1. (péntek) Keszthelyen tartották múzeumpedagógiai módszertani napjukat a Zala vármegyei szakemberek. A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak, tanácskozhassanak. A régió múzeumi szakembereinek sokat jelent a tapasztalatcsere.
Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink
Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink 2023. december 1. (péntek) Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink címmel tartott interaktív találkozót a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör a könyvtárban. Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei, de edzők és további sikeres sportolók is részt vettek az eseményen.
Ingyen kaphatnak a keszthelyiek LED-izzókat
Ingyen kaphatnak a keszthelyiek LED-izzókat 2023. december 1. (péntek) Ingyenes lakossági LED-csereprogramhoz csatlakozott Keszthely. Egy gazdasági társaság és a kormány támogatásával juthatnak a keszthelyiek energiatakarékos fényforrásokhoz. A programba december 15-ig lehet regisztrálni. Az akció célja a kisebb energiafelhasználás és a kevesebb keletkező hulladék, amivel lesz alacsonyabb környezeti terhelés.
Helyi adók, Helikon park, újabb fejlesztések
Helyi adók, Helikon park, újabb fejlesztések 2023. november 30. (csütörtök) Nem emeli a lakosságot érintő adókat a város – erről döntött mai soros ülésén a keszthelyi képviselő testület. A költségvetés jól alakult, ezért újabb út- és járdafelújításokat terveznek. A Helikon parkban még decemberben is elszámolhatóak a költségek. A városvezetés biztos abban, hogy egészen az ünnepekig folyik a munka.
Adventi készülődés volt a Ranolder iskolában
Adventi készülődés volt a Ranolder iskolában 2023. november 30. (csütörtök) Koszorúkötéssel egybekötött teadélután volt a Ranolder iskolában. A tanulók mellett óvodásokat is vártak a közösségi programra, akik szüleikkel megismerhették az intézményt. A családok elkészíthették saját adventi koszorújukat és a tantermeket is ünnepi díszbe öltöztették. Az iskola vezetése szerint az ilyen alkalmak többet jelentenek, mint ha csak szavakkal mutatnák be a Ranoldert.
Elkapták a mobilos betörőket
Elkapták a mobilos betörőket 2023. november 30. (csütörtök) Rendőrkézen vannak a mobiltolvajok. A zalai egyenruhások tetten értek egy román állampolgárságú párt, amikor ismét betörtek az Alphaparkban egy keszthelyi telefonszaküzletbe. A nyomozás során kiderült, hogy az ország több üzletéből is lopott a páros. Az elfogásról sajtótájékoztatón számoltak be.
Figyeljünk az online vásárlásokkor!
Figyeljünk az online vásárlásokkor! 2023. november 29. (szerda) Kevesebb mint egy hónap múlva itt a karácsony. Az ünnep közeledtével egyre több csomagrendelést adnak le Magyarországon is, az online vásárlások adta lehetőségeket előszeretettel használják ki a csalók is. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy legyünk körültekintőek, csak megbízható helyről szerezzük be a termékeket és minden esetben legyünk inkább gyanakvóbbak.
Új fasor a Fodor utcában
Új fasor a Fodor utcában 2023. november 29. (szerda) Elkezdték az első új fasor telepítését a Keszthely – A fasorok városa programban. A Fodor utcában kislevelű hársakat ültetnek. A munkát a VÜZ Kft végzi. Manninger Jenő polgármester október közepén jelentett be faültetési programot. Keszthely híres a gesztenye és feketefenyő fasorairól, a városvezetés szeretné, ha több településrész látképe is gazdagodna új fasorokkal.
65 éves a Georgikon Néptáncegyüttes
65 éves a Georgikon Néptáncegyüttes 2023. november 29. (szerda) 65 éves a Georgikon Néptáncegyüttes. A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken. A rendezvényen archív fotókkal és felvételekkel emlékeztek vissza.
Reformált gyereknevelés
Reformált gyereknevelés 2023. november 28. (kedd) A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet. Az eseményen Kovács Gergely, a Nyugat-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményvezető-helyettese is részt vett. Kiemelte, céljuk, hogy minél több állami nevelésbe vett gyermek nevelkedhessen megfelelő családban.
Koncertek, előadások és családi programok lesznek az ünnepi időszakban
Koncertek, előadások és családi programok lesznek az ünnepi időszakban 2023. november 28. (kedd) Idén is színes programokkal készülnek az adventi hétvégékre Keszthelyen. Koncertekkel, játszóházzal, kézműves foglalkozással kedveskednek a Fő térre kilátogatóknak, és természetesen nem maradnak el a vasárnapi gyertyagyújtások sem. Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról. December 10-től ingyenes lesz a parkolás.
Kattant a zár a KTC ajtaján
Kattant a zár a KTC ajtaján 2023. november 27. (hétfő) Minden év november utolsó szombatján tartják a Kulcs Kupát. Idén 28 hajó és 80 vitorlázó nevezett. A már 45. alkalommal megrendezett megmérettetés célja, hogy hosszabbítsák a szezont a Balatonon.
Impozáns fenyőt kapott a város
Impozáns fenyőt kapott a város 2023. november 27. (hétfő) Megérkezett Keszthely karácsonyfája. Idén is felajánlásból kapta a város az ünnepi szimbólumot, melyet már be is faragtak a helyére. A több mint 10 méteres fenyőfa méltó dísze lesz az adventi és karácsonyi időszaknak Keszthelyen.
GULAG áldozatokért égett a gyertyaláng
GULAG áldozatokért égett a gyertyaláng 2023. november 27. (hétfő) Koszorúzás és gyertyagyújtás volt Keszthelyen a Várkertben. A GULAG egy mozaikszó. Azt az állami szervet hívták így, amely a Szovjetunió területét behálózó láger-rendszert igazgatta. A történészek a GULAG-ra bebörtönzöttek teljes számát mintegy 15-18 millióra teszik.
Látogatási korlátozást vezetett be a Keszthelyi Kórház
Látogatási korlátozást vezetett be a Keszthelyi Kórház 2023. november 24. (péntek) Újra maszkot kell viselni a látogatóknak és egy beteghez egy ember mehet be.
1 2 3 242