Innovatív foglalkoztatási együttműködés a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban

2021. június 30. (szerda)
TOP

Sz2020

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
Konzorciumi partner: Keszthely Város Önkormányzata, Zala Megyei Kormányhivatal, Keszthelyi Városfejlesztő Egyszemélyes Nonprofit, Korlátolt Felelősségű Társaság, Civil a Civilekért Egyesület
Projekt azonosító száma: TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00003
Támogatás összeg: 301 334 444 Ft
Támogatás intenzitás: 100 %
Projekt kezdete: 2018.01.01.
Projekt befejezése: 2021.06.30.

A projekt célja:

Cél a keszthelyi és zalaszentgróti járás területén a gazdaságélénkítés, a foglalkoztatáspolitika decentralizálása, a helyi foglalkoztatási fejlesztések megalapozása, a foglalkoztatási szint növelése, a munkanélküliség csökkentése és mindezek által a lakosság életszínvonalának emelése.

A 42 hónapig tartó program alapja egy helyi szinten létrejövő, korábbi foglalkoztatási együttműködések tapasztalataira épített területi partnerség, a Paktum létrejötte, amely hatékony forrásfelhasználás biztosításával segítséget nyújt a kialakított stratégia mentén való képzési és foglalkoztatási programok megvalósításához a keszthelyi és a zalaszentgróti járásban.

A projekt főbb tevékenységei között szerepel munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása az álláskeresőknek, vállalati tanácsadás, foglalkoztatási és képzési támogatás nyújtása a célcsoport tagjainak, a foglalkoztatásban érdekelt szereplők közötti együttműködés koordinálása és a paktumiroda működtetése.

A munkaerő-piaci szolgáltatások igénybe vételére, a képzési- és bérköltség támogatási, továbbá az önfoglalkoztatás támogatására vonatkozó szerződés megkötésére a két járás két településén, Keszthelyen és Zalaszentgróton is lehetősége lesz a célcsoport tagjainak. A projekt a tervek szerint 196 fő részére nyújt munkaerőpiaci szolgáltatásokat és 86 fő munkába állását segíti majd elő.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Paktumiroda elérhetősége:

Címe: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 45.

Telefonszáma: +36 30/634-8164

E-mail címe: paktumcc@gmail.com

Honlap elérhetőség: http://www.civilforum.hu/civilforum/Paktum_124