Alapellátási Intézet

Vezető:Keszte Gáborintézetvezető
Cím:8360 Keszthely, Sopron utca 2.
Telefonszám:+36 83/515-060
Nyitvatartás:
Nyitvatartás megtekintése
NyitvatartásAlapellátási Intézet
Hétfő07:30-11:30
Kedd12:00-14:00
Szerda08:00-11:30
Csütörtök12:00-14:00
Péntek08:00-11:30
SzombatZárva
VasárnapZárva

Tisztelt Keszthelyi Lakosok!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az ellátási színvonal javítása érdekében Keszthely Város Önkormányzata egy új háziorvosi körzet létrehozásáról döntött. A XII. körzet korábban Dr. Homonnay Adrián körzetéhez tartozó terület megosztásával jött létre. A körzetet július 1-től Dr. Csillag Péter immár területi ellátási kötelezettséggel látja el. Az új körzethez a következő utcák tartoznak:

Balassa Bálint utca, Bástya utca, Csák György utca, Csendes köz, Hévizi út, József Attila utca, Kastély utca, Korona utca, Lehel utca,

Mátyás Király utca, Pál utca, Pipáskert utca, Táncsics Mihály utca, Esze Tamás utca, Magyar utca, Nagy Lajos király utca

A rendelés helye: 8360. Keszthely, Pál utca 32/b.

Az ALI fokozottan fertőzésveszélynek kitett munkahely. Kerülni kell, hogy egyszerre nagyobb létszámú beteg tartózkodjon az intézetben, illetve, hogy fertőzés gyanús ellátásra szoruló szoros kapcsolatba kerüljön az egyéb okból az intézetben tartózkodókat megfertőzhesse. Ez nem csak a saját érdekünk, mivel egy esetleges fertőzés behurcolása a város egész egészségügyi alapellátási rendszerét is veszélyeztetheti. A járványügyi helyzetre tekintette, összhangban az állami és a szakmai ajánlásokkal felhívom Keszthely város lakosságának figyelmét az alábbiakra:

  • Háziorvosához, gyermekorvosához, fogorvosához előzetes bejelentkezés után tud fordulni. Természetesen akut megbetegedés esetén nem kell időpontot foglalni.
  • Recept igényeikkel alapvetően telefonon, vagy elektronikus úton (e-mail) keressék orvosukat, aki azt szintén elektronikusan eljuttatja a gyógyszertárakba, így emiatt nem kell személyesen bejönni az intézetbe.

Maszk használata az intézetben továbbra is előírás, kérjük erről ne feledkezzenek meg!

A könnyebb eligazodás, tájékoztatás érdekében az intézetben betegirányító fogadja Önöket, aki tájékoztatást ad az ellátási lehetőségekről, a teendőkről. Kérem, kövessék utasításait, kéréseit.

Keszthely, 2022. július 1.

Keszte Gábor

Intézetvezető

 

Keszthely Város Önkormányzata intézményrendszerének egyik tagja az Alapellátási Intézet (ALI), az egykor SZTK néven közismertté vált intézmény. Az Alapellátási Intézetben 11 háziorvosi, 5 házi-gyermekorvosi, és 4 fogászati rendelő kap helyet, melyeknek rendelkezésre állási idejükön kívüli időpontokban, fogászatot tekintve hétvégén és ünnepnapokon 8-12 óráig, az intézet gondoskodik az ügyelet megszervezéséről. Továbbá az intézmény keretein belül működik a védőnői szolgálat, 6 fő területi védőnő, és 5 iskolavédőnő alkalmazásával. Az intézményben önálló vállalkozásként üzemel egy patika (Ezüstsirály Gyógyszertár) és egy fogszabályozási szakrendelés is.

 

Lakossági Tájékoztató

2010. február 1-től a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztosításának javítása érdekében az Országos Mentőszolgálat, a Központi ügyelet, és a Városi Kórház Keszthely Sürgősségi Osztálya egységes riasztási rendszert működtet, amely biztosítja, hogy a beteg a legrövidebb idő alatt az egészségügyi állapota által indokolt szinten kerüljön ellátásra.

A korábbi gyakorlattal ellentétben fenti időponttól a Központi ügyelet hívásait az alábbi hívószámon kell bejelenteni: 92/321-000

Bejelentéskor a mentésirányító/ügyeleti diszpécser egységes kikérdezési és szakmai elvek figyelembevételével dönt a riasztandó egységről (kivonuló ügyeleti szolgálat, kiemelt mentőegység, esetkocsi, rohamkocsi). A mentésirányító a rendelkezésre álló információk alapján a beteg helyéhez legközelebbi és legmegfelelőbb egységet küldi a beteg segítségére. Amennyiben a bejelentéskor egészségügyi tanácsra van szüksége, az irányító ebben az esetben is a segélyhívó rendelkezésére áll.

Az Ön teendői:

1. Hívja a 92/321-000 telefonszámot

2. Mondja el panaszát

3. Válaszoljon az irányító minden kérdésére

4. Szükség esetén nyújtson segítséget a mentésirányító utasításának megfelelően

Ezt követően a mentésirányító küldi a megfelelő sürgősségi egységet, tanácsot ad.

Járó betegek részére az ügyeleti ambulancia továbbra is igénybe vehető, hétköznap 16 órától másnap reggel 8 óráig, hétvégén, és ünnepnapokon 8 órától másnap reggel 8 óráig az alábbi helyen: 8360 Keszthely, Sopron u. 2.