Alapellátási Intézet

Vezető:Keszte Gáborintézetvezető
Cím:8360 Keszthely, Sopron utca 2.
Telefonszám:+36 83/515-060
Nyitvatartás:
Nyitvatartás megtekintése
NyitvatartásAlapellátási Intézet
Hétfő07:30-11:30
Kedd12:00-14:00
Szerda08:00-11:30
Csütörtök12:00-14:00
Péntek08:00-11:30
SzombatZárva
VasárnapZárva

Tisztelt Keszthelyi Lakosok!

Keszthely Város Önkormányzata intézményrendszerének egyik tagja az Alapellátási Intézet (ALI), az egykor SZTK néven közismertté vált intézmény. Az Alapellátási Intézetben 12 háziorvosi, 5 házi-gyermekorvosi, és 6 fogászati rendelő kap helyet. Az intézet gondoskodik az iskolaegészségügyi ellátásról (iskolaorvosok, iskolavédőnők).Továbbá az intézmény ad helyet a területi védőnői szolgálat munkatársainak is. Az intézményben önálló vállalkozásként üzemel egy patika (Ezüstsirály Gyógyszertár) és egy fogszabályozási szakrendelés is.
Az ALI fokozottan fertőzésveszélynek kitett munkahely. Kerülni kell, hogy egyszerre nagyobb létszámú beteg tartózkodjon az intézetben, illetve, hogy fertőzés gyanús ellátásra szoruló szoros kapcsolatba kerüljön az egyéb okból az intézetben tartózkodókat megfertőzhesse. Ez nem csak a saját érdekünk, mivel egy esetleges fertőzés behurcolása a város egész egészségügyi alapellátási rendszerét is veszélyeztetheti. Összhangban az állami és a szakmai ajánlásokkal felhívom Keszthely város lakosságának figyelmét az alábbiakra:

  • Háziorvosához, gyermekorvosához, fogorvosához előzetes bejelentkezés után tud fordulni. Természetesen akut megbetegedés esetén nem kell időpontot foglalni.
  • Recept igényeikkel alapvetően telefonon, vagy elektronikus úton (e-mail) keressék orvosukat, aki azt szintén elektronikusan eljuttatja a gyógyszertárakba, így emiatt nem kell személyesen bejönni az intézetbe.

Maszk használata – felsőlégúti tünetekkel érkező betegeink részére – az intézetben továbbra is előírás, kérjük erről ne feledkezzenek meg!
A könnyebb eligazodás, tájékoztatás érdekében az intézetben betegirányító fogadja Önöket, aki tájékoztatást ad az ellátási lehetőségekről, a teendőkről. Kérem, kövessék utasításait, kéréseit.

Keszthely, 2024. július 1.

Keszte Gábor
Intézetvezető