10. alkalommal szemlézik a trófeákat Keszthelyen

2021. október 11. (hétfő)

Jubilál a Festetics Trófeaszemle. 10. alkalommal szervezik meg a zalai vadak szemléjét a Vadászati Múzeumban. Az esemény egyben a Vadászati Kultúra Napja is, ebből az alkalomból könyvbemutatót tartanak és kiállítást is nyitnak. Az idén Keszthelyen adják át a vadásztársadalom egyik legrangosabb kitüntetését, a Conklin-díjat.

Már javában zajlanak az előkészületei a jubileumi, 10. Trófeaszemlének. Az érdeklődők közel 100 trófeát láthatnak a Vadászati Múzeum parkjában. Az esemény azért is különleges, mert nem csak a keszthelyi program jubilál, az 1971-es vadászati világkiállításnak is az idén van az 50. évfordulója. Keszthely kiemelt helyszíne az „Egy a természettel” tárlatnak, így kifejezetten szakmai programmal és díjátadásokkal készülnek a szombati eseményre. A szemlén különleges elismerést is átadnak.

„Évekkel ezelőtt csatlakozott hozzánk a Vadászati Kulturális Egyesület, ezért a Vadászati Kultúra Napját is ezen a napon ünnepeljük. Színes programmal, főleg szakmai programmal várjuk most a vendégeinket. Olyan díjátadás lesz, a Conklin-díjnak az átadása, amit a világon egy vadásznak adnak át egy évben. Ezt most Hidvégi Béla fogja megkapni Rex Baker világvadásztól, aki direkt ez alkalomból jött Amerikából átadni a díjat.” – tájékoztatott Tóth Csaba, a Vadászati Múzeum igazgatója.

Az idén is odaítélik a Festetics Kulturális Örökség díjat, valamint a Vadászkamara Aranyérmét és a Vadászati Kulturális Egyesület kitüntetései is gazdára találnak. A felvonultatott trófeák mellett a végzett vadászok is Keszthelyen lesznek, őket Dr. Faragó Sándor, a soproni egyetem rektora avatja fel. Az eseményen bemutatják a Vadászati Almanach című könyvet és megnyitják a Vadászati Kulturális Egyesület hagyományos kiállítását is.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8491-10-alkalommal-szemlezik-a-trofeakat-keszthelyen