10 éves a West-Balaton kedvezménykártya

2021. június 4. (péntek)

A Nyugat-Balaton térségében számos turisztikai attrakció ad jellemzően 10-30, vagy akár 50 %-os kedvezményt a kártyát bemutató turistáknak. A járvány előtti utolsó évben 12 ezer felhasználót regisztráltak a kedvezményrendszerben. A jubiláló kártya sikerét az is mutatja, hogy hamarosan az egész Balatonra kiterjedhet a Keszthelyről indult turisztikai kedvezményrendszer.

A Nyugat-Balaton térségének legnagyobb turisztikai attrakciója a Festetics-kastély. A járvány előtti időszakban rendszeresen meghaladta a 200 ezret az éves látogatószám. A Helikon Kastélymúzeum számos kedvezményrendszernek a részese. A West-Balaton kártyát bemutatóknak 20 százalék engedményt ad a kombinált belépőjegy árából a kastélymúzeum.

„A Helikon Kastélymúzeumban munkatársaimmal azt tapasztaljuk, hogy a West-Balaton kártya az ide látogatóknak egy nagyon kedvező kedvezményrendszer, ugyanis 20 százalék kedvezményt tudunk adni a kombinált belépőjegyünkből, amellyel hat kiállítást tekinthetnek meg itt nálunk. Ez egy négy fős család esetében majdnem háromezer forint megtakarítással járhat és akár egy egész napos élményprogramot tölthetnek el itt kiállításainkkal, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas lehet” – nyilatkozta Fókás Andor, a kastélymúzeum munkatársa.

Az idén tíz éves kedvezménykártyával ma már közel 100 partner biztosít különböző mértékű, jellemzően 10-30, vagy akár 50 %-os kedvezményt a Nyugat-Balaton térségében. A kastély mellett olyan fontos attrakciók is elfogadják a kártyát, mint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, a Zalakarosi Fürdő, BAHART és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park. A kedvezményrendszer tagja továbbá a térség szinte minden múzeuma és kiállítótere, látnivalók, balatoni strandok, programszolgáltatók, vendéglátóegységek.

A személyre szóló kártya Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Zalakaros Tourinform irodáiban szállásadói igazolással váltható ki ingyenesen – mondja a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda vezetője. Tar László és kollégái azt tapasztalják, hogy a Keszthely térkép után a West-Balaton kártyáért térnek be legtöbben a tourinform irodába. A turisztikai szakember szerint a kártyarendszer nagy előnye a rugalmasság és az egységes arculat. Hamarosan az egész Balatonra kiterjedhet a Keszthelyről indult rendszer.

Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda vezetője: „Tavaly készült egy Turisztikai Ügynökség által megrendelt tanulmány, amely vizsgálta a magyarországi és külföldi kártyarendszereket és az egész Balatonra kiterjesztendő kártyatípusnak a West-Balatont jelölte meg legoptimálisabbnak. Reményeink szerint egy-két éven belül ez a West-Balaton kártyarendszer talán kiterjed az egész Balatonra is.”

A járvány előtti utolsó évben, 2019-ben 12 ezer felhasználót regisztráltak a kedvezményrendszerben. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda arra buzdítja a szállásadókat, hogy ajánlják vendégeiknek a West-Balaton kártyát.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8103-10-eves-a-westbalaton-kedvezmenykartya