10 éves az Ugrimanók Torna Klub

2022. szeptember 28. (szerda)
KesztHelyi identitás

10 éves az Ugrimanók Torna Klub. Családi pikniken ünnepelték meg a jubileumot. A Nagymezőn sorversenyeket, mérkőzéseket rendeztek, de ugrálóvár és torna is szerepelt a programok közt. Az egy évtizedes fennállása óta több száz gyermek vett részt a klub foglalkozásain.

Minden a mozgásról, szórakozásról és játékról szólt az Ugrimanók Torna Klub születésnapján. Jelenlegi és egykori ugrimanók ünnepeltek együtt az edzőkkel, családtagokkal.

Az ugrimanó egy koordinációs, illetve kondicionális képességfejlesztő torna, ami játékos és vicces formában, baráti közegben zajlik. 10 éve, a keszthelyi edzéskeresőn jött létre a klub.

„Akkor még nem volt egyetlen egy csapattagom sem, így a barátomnak a csapatát hívtam le Budapestről. Megismerkedtem velük, látták hogy milyen látványos sportról van szó. Folyamatosan beiratkoztak a gyerekek, volt egy gyerekem, egy csapatom, egy óvoda, egy iskola és így évek alatt azért azt tudom mondani, hogy több száz gyerek ment ki a kezem alól” – nyilatkozta Sebestyén Gábor, a klub elnöke.

Az elmúlt tíz évben a legnagyobb nehézséget a COVID okozta. A klub fő célcsoportja az óvodások, a járvány alatt nem tarthattak edzéseket. Jelenleg Balatonfenyvestől kezdve Alsópáhokon át egészen Gyenesdiásig zajlanak a foglalkozások.

„Nagyon sok mindent tanított nekünk a Gábor, amivel az életben nagyon sok mindenben előrébb vagyunk. – Én azt gondolom, hogy nagyon sok olyan dologban be tudott minket ez biztosítani, amik csak a való életben történtek, akár a sport terén mondjuk, de mindenféle mozdulatok, meg a segítség amit kaptunk, az abszolút jó hatással volt ránk” – mondta televíziónknak Rozner Réka és Takács Emma.

Az óvodai és iskolai foglalkozások mellett táborokat is szervez a klub. Több edző segíti Sebestyén Gábor munkáját.

„Már régóta járunk a Gáborhoz az Ugrimanó szakkörökre, meg a táborokba. Azért jöttünk, mert a kislányom imádja a Gábor bácsit” – mondta a családi napra érkező Horváthné Fejes Lívia.

Ez a mozgásforma minden gyereknek ajánlott. Ahogy az edző fogalmaz, főleg azoknak, akik már szétugrálták otthon a kanapét, megmásztak minden fát. Az aktivitásokat mini trambulinon, felfújható ugrócsíkon, szórakoztató edzésen lehet végezni az Ugrimanóknál.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9615-10-eves-az-ugrimanok-torna-klub