10 órán át teniszeztek

2018. augusztus 15. (szerda)

Este hattól hajnali négyig pattogott a labda a hétvégén a Balaton-parti teniszpályákon. Az éjszakai teniszverseny célja az egészségmegőrzés és az együttlét volt, így nem csak Keszthelyről, hanem például Budapestről és Székesfehérvárról is érkeztek játékosok. A 24 pár barátságos mérkőzéseket játszott egymással.
Szombaton egész éjszaka játszottak a párok a Helikon Tenisz Clubban. 15. alkalommal szervezték meg az éjszakai teniszversenyt, amelyen idén 48-an vettek részt. A játékosok közül sokan már visszatérő vendégek, többen közülük ma is aktív versenyzők. A megmérettetés ezúttal nem egymás legyőzéséről, hanem a jó hangulatról és a mozgás népszerűsítéséről szólt.

„Ennek a lényege az, hogy itt barátok játszanak barátokkal. Egy kicsit buli is az egész, kikapcsolódás. A másik pedig az, hogy nagyon jól meg van szervezve, mert 4 csoport van, és az egyforma erősségűek azok egymás ellen játszanak. Tehát nincs olyan, hogy mondjuk egy nagyon erős játszik egy nagyon gyengével. Ez nagyon jó, és ott azért kialakulnak nagyon kemény mérkőzések.” – mondta az egyik játékos, Mészáros László.

A teniszverseny megnyitója délután 6 órakor volt, és a játékosok hajnali 4-ig adogattak a salakon. A programon nem csak a klubtagok vettek részt. Érkeztek játékosok többek között Budapestről, Zalaegerszegről, Marcaliból, Nagykanizsáról és Székesfehérvárról is. A Fejér megyei hat játékos bemelegítésképpen kerékpáron tette meg a Székesfehérvár-Keszthely távot. Horváth Imre, a verseny szervezője szerint a résztvevők életében nagyon fontos ez a program.

„Arról szól ez az egész, hogy segítsünk, hogyha tehetjük. A segítés az abból is áll – gondolják az emberek, hogy ez egy fizikai segítés, nem. Ez olyan, egymásnak úgy segítsünk, hogy jól érezzük magunkat, beszélgessünk, a pályán oroszlánként küzdjünk, és utána lemegyünk, a pálya szélén beszélgetünk. Ez egy szombati nap, akkor hétfőn, aki dolgozik, az teljesen máshogy tudja elkezdeni a munkát, más mentalitással.” – tájékoztatott a szervező.

A verseny tétje az egészség megőrzése és a jó hangulat volt. A 48 játékossal szurkolók is érkeztek, így nagyjából 150-en népesítették be a Helikon Tenisz Club pályáinak környékét. A szervezők jövőre is megrendezik az éjszakai teniszversenyt, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9007/10-oran-at-teniszeztek/