100 gólyával rendezték meg a Vajda-napokat

2022. szeptember 20. (kedd)
KesztHelyi identitás

Diáknapokkal indították a tanévet a Vajda János Gimnáziumban. A hagyományos programon gólyákat avattak, vetélkedőt szerveztek, de tanár-diák focimeccs is volt. A közösségépítő esemény után gazdag tanévre számíthatnak a diákok. A 250 éves gimnáziumban több program is lesz.

Az ész mellett az erőre is szükség volt az idei Vajda-napokon. A hagyományos, tanév eleji diáknapokon most is vetélkedőre hívták az osztályokat. Volt kvíz és művészeti feladat is. A kétnapos rendezvényt a 11. C osztály szervezte meg.

„Nagyon jó a közösség, rengeteg a program és szerintem az, hogy ilyen fiatalon például megtapasztalhatjuk, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényt milyen megrendezni, ez is egy hatalmas lehetőség, nem minden középiskola nyújtja ezeket a lehetőségeket” – nyilatkozta Dencsi Blanka Anna, a szervező osztály tagja.

Idén 100 gólya van a gimnáziumban. Közülük az egyik osztály hatévfolyamos képzésben vesz részt, így számukra már ismerős az intézmény. Fontos célkitűzés, hogy a kilencedikesek beilleszkedjenek az iskola közösségébe.

Horváth Szabolcs gólya: „Szerintem ez egy hatalmas nagy élmény. Testvérem is ide járt, ő mesélt róla mindig hogy milyen volt a Vajda-napok és ez nekem egy álom volt és úgy érzem, hogy egy álom valóra vált.”

A programon részt vesznek a tanárok is, így velük is jobban megismerkedhetnek az új tanulók. Az iskola vezetése büszke a hagyományokra, így fontos számukra ez a program. A szervező osztályt a szülők és az iskola is segítette a feladatban. A Vajda János Gimnáziumban korlátozásoktól mentes tanévben bíznak.

Varga Sz. Gábor iskolaigazgató: „Egy nagyon jó eljárásrend alakult ki gyakorlatilag, ami sokkal inkább az egyéni felelősségre, mint a közösségi zárásra épül. Én azt gondolom, hogy ez is tud egy erősítő dolog lenni. Nagyon sok mindent tervezünk, folyik még a 250. évfordulónk. Volt ünnepélyes tanévnyitónk, lesznek különböző háziversenyek, amelyek ebben a témában forognak és természetesen november 14-én a központi évfordulós rendezvényünk, úgyhogy azt gondolom, egy gazdag évnek nézünk elébe.”

Az emelkedő költségek miatt kevesebb külföldi utazást terveznek a gimnáziumban, de bíznak abban, hogy tavasszal újra elindíthatják a szabadidős és nyelvtanulást is segítő programokat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9581-100-golyaval-rendeztek-meg-a-vajdanapokat