100 Hungarikum Bormustra – idén is

2012. november 23. (péntek)

A zalai borkedvelők immár harmadik alkalommal szervezik meg a 100 Hungarikum Bormustrát a keszthelyi Balaton Színházban december 1-jén.

A rendezvény legfőbb célja a kezdetek óta, hogy szakmai fórumot biztosítson a tradicionális magyar, és a hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges boroknak. A szervezők lehetőséget kívánnak nyújtani a nagyközönségnek a „hungarikum” borok megismeréséhez és kóstolásához is.

A rendezvény egyben méltó tisztelegés Keszthely város díszpolgára, a kiemelkedő szőlőnemesítő, dr. Bakonyi Károly emléke előtt.

A szakmai délutánon, a hivatalos megnyitót követően kb. 14.00 órától közismert szaktekintélyek és borászok tartanak előadásokat többek között a magyar szőlőfajták termesztési tapasztalatairól, vagy a környék borászati hagyományairól.

A rendezvény igazi különlegessége maga a Bormustra, melyen több mint hatvan különböző magyar szőlőfajtából több mint száz különböző bor kóstolási lehetősége várja a borbarátokat.

A bormustrán és az előadásokon kívül a házban megtalálható lesz egy dr. Bakonyi Károly emléksarok, illetve kiegészítő programként a gasztronómiai kiállítók (pezsgő, kézműves sajt, pálinka, füstölt hústermékek stb.) finomságait is megkóstolhatják majd az érdeklődők.

A rendezvény záró eseményeként 20.00 órától a Borra-Való zenekar népies hangzású bordal koncertjére szórakozhatnak a vendégek.

RÉSZLETES PROGRAM

Részvételi díj: 2.000 Ft/fő, mely tartalmaz 1 db egyedi kóstoló poharat, az előadásokon való részvételt, korlátlan kóstolási lehetőséget és a bordal koncerten való részvételt is.

További információ és jegyelővétel:
Balaton Színház, Keszthely, Fő tér 3.
Telefon: 83/515-232
info@balatonszinhaz.hu