TÁJÉKOZTATÓ 2020. december 11.

2020. december 11. (péntek)

Tisztelt Keszthelyiek!

A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 100 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 51 fő.

A keszthelyi óvodákban az alábbiakról tudunk beszámolni:

A Tapolcai úti tagóvoda ezen a héten már működött, 2 dolgozó van még járványügyi megfigyelés alatt.

A Vörösmarty utcai tagóvoda 2020. december 14-én kinyit, 2 dolgozó kivételével – akik továbbra is karanténban maradnak -mindenki dolgozik majd.

A Gagarin utcai tagóvodában 1 dolgozó a múlt szombat óta beteg, házi karanténban tartózkodik. Egy csoportban 1 óvodapedagógus tesztje pozitív lett. A hivatalos határozat megérkezéséig megtették a szükséges tájékoztatást az érintett csoport szülői közössége felé.

Az Oktatási Hivatal a Keszthelyi Életfa Óvoda Gagarin utcai tagóvodájában a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt 2020. december 12-től 2020. december 18-ig terjedő időszakra a Bóbita és a Szélike csoport vonatkozásában rendkívüli szünetet rendelt el.

A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:

A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés és egy tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 2 dolgozó, 2 pedagógus és 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 1 dolgozó és 12 tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

Az Egry József Általános Iskolában 2 pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt. 2020. december 7-től a rendkívüli szünettel érintett osztályok visszatértek a jelenléti oktatásba.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában egy pedagógus áll járványügyi megfigyelés alatt.

A Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában a 4., 6. és 8. osztály 2020. december 14-től újra jelenléti oktatásban vesz részt. Az intézményben jelenleg nincsen a járványban érintett dolgozó, sem gyermek.

A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában és az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában szerencsére nincsenek sem a járványban érintett pedagógusok, sem tanulók.

A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt és 3 gyermek járványügyi megfigyelés alatt.

A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők között nincsen a járványban érintett személy, a digitális oktatásban részt vevők közül 3 tanuló járványügyi elkülönítés alatt áll.

A Premontrei Szakgimnáziumban nincsen a járványban érintett személy.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

Az Asbóth Sándor Szakiskolában 2 tanuló járványügyi elkülönítés és 5 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Közgazdasági Szakiskolában 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 1 pedagógus és 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt

A VSZK-ban 3 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

Városunk Idősotthonában 2020. december 7-vel a valamennyi lakóra vonatkozó járványügyi elkülönítés feloldásra került. Az intézményben nincsen a járványban érintett dolgozó sem. A hozzátartozók a lakókkal telefonon és skype-on tudnak kapcsolatot tartani, és az ünnepre való tekintettel december 11., 17., 18., 21., 22., és 23-án lehetőség van arra, hogy a lakók számára karácsonyi csomagokat hagyjanak a hozzátartozóik az intézményben.

A Szivárvány bölcsődében sem a dolgozók, sem a gyermekek körében sincsen Covid megbetegedés.

Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.

Továbbra is segít a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál.

Országos érvényű járványügyi intézkedés szerint 2021. január 11-ig érvényben marad a 20.00 és 5.00 óra közötti kijárási tilalom.

A héten már elindult a regisztráció a vakcina igénylését illetően. A védőoltás önkéntes és ingyenes lesz mindenkinek. Aki tervezi, hogy igényel védőoltást, a vakcinainfo.gov.hu oldalon tud regisztrálni.

Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális távolságot.

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere