120-an vettek részt a III. Dunántúli Növényorvosi Sportnapon Keszthelyen

2022. augusztus 27. (szombat)

Megyei kamarák futballcsapati játszottak egymás ellen a III. Dunántúli Növényorvos Sportnapon. A barátságos mérkőzéseken kívül asztalitenisz, tollaslabda és darts várta a sportolókat.

A sportnapon a megyék együttesei álltak ki egymás ellen. Kispályás mérkőzéseket játszottak, klasszikus 5+1-es összeállításban. A barátságos találkozók ellenére a 2×10 perc játékidőben derekasan küzdöttek a focisták.

Somogyi Zoltán – játékos, Szalánta: „Baranyából jöttünk, most először szervezték meg a Növényorvosi Kamarán belül, hogy el tudjunk ide jönni, a sportnapra. Nagyon szívesen jöttünk, egy jó szabadidős program lesz majd.”

A futballon kívül más sportágakban is kipróbálhatták magukat a növényorvosok. Népszerű volt az asztalitenisz, a darts és a tollaslabda is.

Szabó Bélat – tag, Zala Megyei Növényorvosi Kamara: „Nagy öröm itt lenni a sportnapon, hiszen a szakma elég megterhelő egész éven keresztül, illetve lehetőség van jónéhány más megyei kollégával is a barátkozásra, a kapcsolatépítésre. Én már kifáradtam, kiöregedtem a fociból, kollégám gardírozza, szervezi a zala megyei focicsapatot. Én meg próbálkozom ping-ponggal, amatőrként, de jólesik ittlenni a kollégákkal.”

A sport mellett a barátság ápolása volt a legfőbb cél. Fontosnak tartották, hogy az egymástól távol dolgozó kollégák is találkozzanak, ismerkedjenek egymással.

dr. Varga Zsolt – elnök, Zala Megyei Növényorvosi Kamara: „Szerettük volna ezt a növényorvos társadalmat, a Növényorvosi Kamarán belüli kollégákat megmozgatni ilyen vonatkozásban is. Tehát, hogy egy sportnapra invitáljuk őket. Gyakorlatilag mégis a szakma egybe legyen, tehát, hogy ez a Növényorvosi Kamara, növényorvosi szakma látszik, hogy egy ilyen erővel tudja magát képviseltetni a mezőgazdaság területén. Vitathatatlan, hogy egy nagyon fontos kategóriát képezünk. Az volt az indítatás, hogy egy ilyen kötetlenebb sportnap, egy főzéssel egybekötött megoldással üljünk össze és tényleg legyen egy baráti összetartás a kamarán belül. ”

A csapatok kísérői, a játékosok családtagjai már a mérkőzések alatt elkezdtek főzni, bográcsokban készültek az ínycsiklandó ételek a megfáradt sportolóknak.https://tvkeszthely.hu/hirek/9503-120an-vettek-reszt-a-iii-dunantuli-novenyorvosi-sportnapon-keszthelyen