144-en tették le sikeresen a záróvizsgát a Georgikonon

2019. június 15. (szombat)

144 végzős hallgató tette le a záróvizsgát idén a Georgikonon. A hallgatók különböző szakokon adtak számot tudásukról 13 bizottság előtt. A vizsga menete a korábbi évekhez hasonlóan vetített képes előadásból és tételhúzásból állt. A sikeres vizsgát követően a diplomájukat júniusban kapják meg a hallgatók.
Záróvizsgáznak a Pannon Egyetem Georgikon Karának hallgatói. Az alap-, mester és felsőfokú szakképzésben résztvevők is számot adtak tudásukról. A Georgikonon 15 szakon bizonyították rátermettségüket a végzősök. Beszámoltak többek között a mezőgazdasági-, kertészeti, természetvédelmi, vidékfejlesztési és a turizmus területéhez kapcsolódó ismereteikről is.

A vizsga több órán át tartott, a sorra kerülésig a folyosón beszélték át a fiatalok a tételeket. Sokan izgatottan várták, hogy túlessenek a megmérettetésen.

„Én precíziós mezőgazdasági szakmérnökként szeretnék diplomázni. A konvencionális és a precíziós kukoricatermesztést hasonlítottam össze a szakdolgozatomban. Egy kicsit izgulok, de mindjárt én fogok következni.” – mondta el Faragó Nikolett.

A záróvizsgákat 5-8 tagú bizottságok értékelték, ahol külső meghívottakkal együtt vizsgáztattak az egyetem oktatói. A számonkérések menete minden teremben ugyanúgy zajlott. Először a hallgatók beszámoltak a diplomamunkájukról. Ezt egy vetített képes prezentáció keretében kellett bemutatniuk.

„Itt már kap kérdéseket, a bírálóktól is írásban, illetve a bizottsági tagoktól is. Majd tételes felelettel a húzott tétel alapján számot ad azokról az ismeretekről, amik a záróvizsgához hozzá tartoznak. Ez szakfüggő, ugye, hiszen növénytermesztés, állattenyésztés, vidékfejlesztés, turizmus-vendéglátás, tehát több területen teljesen eltérő záróvizsga tételsorokat állítunk össze.” – ismertette Polgár J. Péter.

A dékán hozzátette, a záróvizsgán kívül egy nyelvvizsgával is kell rendelkezniük a hallgatóknak, hiszen az idegen nyelvtudás feltétele a diploma kibocsátásának. Az abszolutóriumot 147 diák kapta meg, közülük 144-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát, ők június 29-én ünnepélyes keretek között kapják kézhez az oklevelüket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6132-144en-tettek-le-sikeresen-a-zarovizsgat-a-georgikonon?fbclid=IwAR3CGgW3blLgQRaVD-K-Q2DGPNb2Z98JKLt1pKRJL1Hts9Ix5QQ_8DR1L4U