16. Keszthelyi Nyári Játékok

2015. július 25. (szombat)

Visszatekintő nyárnak nevezte az idei Keszthelyi Nyári Játékokat Puskás Tamás, a szabadtéri nyári színház megálmodója. A rendező sajtótájékoztatón mondta el, hogy idén a Centrál Színház társulata sztárok sokaságát fogja elhozni Keszthelyre. A Festetics-kastély parkjában még javában zajlanak a felújítási munkálatok, ám ez nem okoz semmilyen fennakadást a nyári színház előadásaiban.

Az eddigi évektől csupán annyiban térhet el az idei nyári színház, hogy a hölgyeknek magassarkú cipő helyett lapos talpú lábbeli választása lehet a praktikus viselet. A nézők akadálytalanul közelíthetik meg az építési területen át a Centrál Színház színpadát. Előadás előtt néhány órával még folytak az előkészületek. De este ezek a széksorok már megteltek a Hét boszorka című előadásra.

Puskás Tamás rendező azokat a sztárokat sorolta a sajtótájékoztatón, akik színpadra lépnek majd a kastélyparkban. Az idei, 16. Keszthelyi Nyári Játékok alcíme, a sztárok a Balatonnál is azt mutatja, hogy a közönség idén is kiváló darabokat és színészeket láthat. Idén műsorra tűzték a korábbi évek legnagyobb sikerelőadásait. Látható lesz az Illatszertár, a Pletykafészek, a Függöny fel! és a Black Comedy. Puskás Tamás, rendező elmondta, hogy az idei nyári játékokat az egy hete elhunyt Ács János színházi rendező emlékére ajánlja fel.

Pálinkás Róbert házigazdaként azt hangsúlyozta, hogy megteremtették a megfelelő körülményeket a felhőtlen szórakozáshoz.

A Nyári Játékok idei előadásainak időpontjairól és a jegyvásárlásról is lehet tájékozódni a www.tvkeszthely.hu)

PROGRAM