195-en játszanak a Lénárt László Tenisz Emlékversenyen

2022. szeptember 2. (péntek)

Negyvenötödször rendezik meg a Lénárt László Tenisz Emlékversenyt. A senior korú teniszezőknek ez az egyik legkedveltebb nemzetközi megmérettetése. A mérkőzéseket két városban, Keszthelyen és Zalaegerszegen tartják.

Nagy tradíciója van a Lénárt László Emlékversenynek. Huszonöt országból érkeztek idén nyolcvan év fölötti teniszezők. Európából szinte mindenhonnan jöttek, de Venezuelából és Portugáliából is. 195-en állnak pályára a hat nap alatt. Lanstiák Éva gyermekkorában játszott sokat, majd több évtizedig nem. 22 esztendővel ezelőtt kezdett ismét teniszezni, de azóta rendszeresen sportol.

Lanstiák Éva – senior versenyző, Budapest: „Nagyon szeretek Keszthelyre jönni, azt hiszem, hogy az egészségemet, a meglévő egészségemet a sportnak, tenisznek köszönhetem. Annak ellenére, hogy négy stentet ültettek a koszorúerembe.”

Példaképei lehetnek a gyermekeknek az idős versenyzők, hiszen olyan sportteljesítményt nyújtanak, amit bizony sokkal fiatalabbak sem tudnak sokszor produkálni.

Bibók Tamás – versenyigazgató: „A gyermek versenyzőket egy senior versenyre kellene elhozni és lássák azt, hogy hol van ennek a történetnek a vége, hogy amit ők egyszer elkezdtek azt akár nyolcvan-nyolcvanöt éves korig lehet folytatni.”

Barbarics Tamás versenybíró 2006 óta rendszeresen jelen van tornán. Szakmailag hazánk legrangosabb sporteseményének tartja ezt a versenyt ebben a korosztályban.

Barbarics Tamás – versenybíró: “Két helyszínen, Keszthelyen és Zalaegerszegen ez a negyvenötödik bajnokság. Pályahiány miatt nem tudtuk itt lejátszani. Az ITF-es szabályok szerint megy a dolog.”

A város vezetése is fontosnak tartja, hogy Keszthelyen legyen a tenisztorna. A versenyzőket megajándékozta Manninger Jenő polgármester. Keszthely feliratú sapkát és a városról szóló prospektus adott át, illetve egy hajókirándulást is biztosított számukra.

Manninger Jenő – polgármester, Keszthely: “Ezt természetesen abból az érdekből adjuk nekik, hogy lássák azt, hogy a város hozzáállása pozitív, mert hosszú éveken keresztül ez itt volt megrendezve. Sajnos ebben az évben még nincs elegendő jó pályánk.”

A tervek szerint kialakítanának még teniszpályákat, hogy jövőre teljes egészében Keszthelyen tudják lebonyolítani a nemzetközi senior teniszversenyt.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9524-195en-jatszanak-a-lenart-laszlo-tenisz-emlekversenyen